Baronet Nedir

Baronet Nedir

özet

İngiliz onur emrinin bir üyesi, bir baronun altında ama bir şövalyenin üstünde yer alıyor O bir baronet olduğu için Sir Henry Jones, Bart olarak ele alınması gerekiyordu.

genel bakış

Bir baronet (/ ˈbærənɪt / veya / ˈbærəˌnɛt /; kısaltılmış Bart veya Bt ) veya nadir dişi eşdeğeri, bir baronetes (/ ˈbærənɪtɪs /, / ˈbærənɪtɪs /, veya / ˌbærəˈnɛtɛs /; kısaltma Btss ), bir baronet sahibidir. İngiliz tacı tarafından verilen hereditary başlık. Baronetcies verme pratiği, başlangıçta İngiltere’de 14. yüzyılda tanıtıldı ve 1611’de İngiltere’nin James I tarafından para toplama aracı olarak kullanıldı.
Baronetlik, Anglo-İrlandalı Kara Şövalye, Beyaz Şövalye ve Yeşil Şövalye (sadece Yeşil Şövalye'nin var olduğu) hariç olmak üzere, bir peerage olmayan tek İngiliz mirasçı onurdur. Bir baronet "Sir" (bir şövalye olduğu gibi) ya da bir "bahane" durumunda "Dame" olarak adlandırılır, ancak Kıyametin Sırası, Sırasının Sırası hariç, öncelik sırasına göre bütün şövalyelerin ve hanımların üstündedir. Thistle ve St Patrick'in durağan sırası.
Kıtasal başlıklar ve saflarla yapılan karşılaştırmalar, Britanyalı primogeniture sistemi nedeniyle zayıftır ve baronetlere yönelik iddiaların kanıtlanması gerekir; Şu anda Baronetage Resmi Ruleti Adalet Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Uygulamada bu, Birleşik Krallık Peerage ve Baronetage'ın, 2000 ailelerin yaklaşık% 0,01'i olan yaklaşık 2000 aileden (bazı Akranlar da Baronetler) oluşması anlamına gelir. Bazı kıta ülkelerinde asalet, nüfusun yaklaşık% 5'ini oluşturuyordu ve çoğu ülkede başlıklar artık devlet tarafından tanınmıyor veya düzenlenmiyor. İngiltere Krallığı. Onu baroness olarak tercüme ediyorum. 1611'de James ve James tarafından Baron ve Knight arasında kuruldu. Şövalye ile daha düşük bir aristokrat grubu.
→ İlgili Konular Sir | şövalyelik

Okunma: 343