Attila Nedir ?

Attila Nedir ?

özet

Hunların kralı, Roma İmparatorluğunun en başarılı barbar istilası (406-453)

genel bakış

Attila; Mart 453. yılında ölümüne Ayrıca Hunlar oluşan aşiret imparatorluğun lideri olana kadar (/ ætɪlə, ətɪlə /. Fl dolaylarında 406-453), sık Hun İmparatoru Attila denilen, 434 den Hun hükümdarı oldu Ostrogothlar ve Alans diğerleri arasında Orta ve Doğu Avrupa topraklarında.
Onun saltanatı sırasında, Batı ve Doğu Roma İmparatorluklarının en korkulan düşmanlarından biriydi. Tuna'yı iki kez geçti ve Balkanları yağmaladı, ancak Konstantinopolis'i alamadı. İran'daki başarısız kampanyasını 441'de Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu'nun işgali ile takip etti ve başarısı Attila'nın Batı'yı işgal etmesini emretti. Aynı zamanda Roman Gaul'u (modern Fransa) fethetmeye, 451'de Ren'i geçmeye ve Katalanya Ovası Muharebesi'nde yenilmeden önce Aurelianum'a (Orléans) kadar yürüdü.
Ardından İtalya'yı işgal etti, kuzey vilayetlerini tahrip etti, ancak Roma'yı alamadı. Romalılara karşı başka kampanyalar planladı, ancak 453'te öldü. Attila'nın ölümünden sonra, yakın danışmanı Gdaids'ten Ardaric, Hunnik egemenliğine karşı bir isyan başlattı, sonra Hunnik İmparatorluğu hızla çöktü. Hunların Kralı. Orta Avrupa'dan Karadeniz'e kadar uzanan büyük bir imparatorluk inşa edilen Gallia işgal, ancak aşağıdaki yıl kuzey İtalya'yı işgal rağmen 451. yılında Kataaraunumu savaşında kaybetmiş, bu Batılıların Papa Leo I. Gelecek kuşaklar tarafından ikna ile çekildi korkuyorlar Adı ortaçağ efsanelerinde sıkça görülen <God of Whip>.
→ İlgili Ürünler Aetius

Okunma: 319