İçindekiler
Asansör kuyusu ne kadar olmalı?Asansör kuyusunun dar kenarı 1.40 m ve alanı 2.25m²’den, kapı genişliği ise 0.90 m.’den az olamaz. Asansör önü, sahanlık genişliği, asansör kapısı sürgülü ise en az 1.20 m, asansör kapısı dışa açılan kapı ise en az 1.50 m olmalıdır.
81 20 Asansör Yönetmeliği nedir?Son 20 yıldır gördüğümüz en kapsamlı değişiklikler bu standart ile birlikte gelmiş oldu. Bilindiği üzere TS EN 81-20, asansörlerin yapım ve montajı için güvenlik gerekliliklerini, TS EN 81-50 ise asansör ve asansör bileşenlerinin tasarım kuralları, hesaplamalar ve testlerini içermektedir.
Asansör kuyusu zorunlu mu?
“(27) Tek bağımsız bölümlü konutlar hariç kat adedi 3 olan binalarda asansör yeri bırakılması, 4 ve daha fazla olan binalarda ise asansör tesisi zorunludur.”
TS EN 81 80 standardı nedir?
(3) Mevcut asansör için belirtilen tehlikeli durumlar, TS EN 81-80 standardına uygun olacak şekilde Bakanlık tarafından yayımlanan mevzuat ekindeki asansör periyodik kontrol listelerinde tanımlanır. (4) Mevcut asansörün güvenlik seviyesinin arttırılmasına dair sorumluluk, bina sorumlusuna aittir.
A3 lü asansör ne demek?Elektrik ve hidrolik asansörler için yapım ve montaj güvenlik kuralları içeren EN 81-1 ve EN 81-2 standartları, A1 ve A2 standardı adı altında, daha önce iki kez değişikliğe uğramış ve son olarak A3 standardı olarak güncellenen standart 01.01.2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
Asansör çukuru nedir?Asansör çukuru su yalıtımı asansörlü binalarda temelin en derin kısmına oluşturulan, binanın temel kısmında toprağa en yakın çukur kısmı olan asansörün hareket ettiği alandaki en derin çukur kısma verilen isimdir, asansör kuyusu. Bu kuyunun toprak tarafından gelen sulara karşı yalıtımına asansör çukuru yalıtımı denir.
Pakpen pencere kışlık ayarı nasıl yapılır?
Pencere kenarındaki silindirin üzerinde bir çentik yer alıyor. Bu çentik sola (içeri) dönük ise kış, sağa (dışarı) dönük ise yaz ayarında olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca yaz ayarındayken pencerenin içeri hava üflemesi daha olağandır. Yeterince conta sıkışması olmadığı için dışarıdaki hava içeri sızar.
Okunma: 380