Antrenorluk belgesi ne ise yarar

Antrenorluk belgesi ne ise yarar

Yönergeler Antrenorluk belgesi ne ise yarar?

İçindekiler

Antrenörlük belgesi ne işe yarar?

Antrenörlük eğitimi mezunları, müsabakalarda yer alacak her branştan sporcuların eğitilmesini sağlar.

Antrenörlük nedir nerelerde çalışabilir?

Antrenörlük eğitimi alan kişiler amatör ve profesyonel spor kulüplerinde çalışabilirler. Aynı zamanda bu kişiler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda da görev alabilirler. Ayrıca antrenörler özel sektörün yanı sıra devlet kurumlarında da çalışabilirler.

Antrenörlük belgesi kaç kademe?

Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarının antrenör eğitimi bölümü mezunlarına 3 Kademe C. Kategorisi antrenörlük belgesi verilir. Türkiye Basketbol Birinci Liginde, en az 10 sezon basketbol oynayan sporculara 2.Kademe D Kategorisi antrenörlük belgesi verilir.

3 kademe antrenörlük belgesi nasıl alınır?

Besyo – Spor Bilimleri Antrenörlük Mezunları E devlet üzerinden denklik başvurusu yapar ve açılacak olan uygulama eğitimine ve sınavına katılır. Başarılı olursa 3. Kademe Kıdemli Antrenör Belgesi almaya hak kazanır.

Antrenörlük temel eğitim sınavı kaç yıl geçerli?

Adaylar, temel eğitim sınavında başarısız oldukları modüllerden, ilk kayıt tarihinden itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sınavlara tekrar girebilir. Bu sürede de başarısız olan adayların temel eğitim ile ilişiği kesilir.

Antrenörlük temel eğitim sınavı ne kadar geçerli?

Antrenör eğitim programı kademeleri arasında geçiş işlemleri Page 3 MADDE 19 –(1) Temel eğitim sınavına katılıp başarılı olan adaylar için temel eğitim sınav sonuçlarının geçerlilik süresi dört yıldır.

Antrenörlük okuyan ne olur?

Antrenörlük eğitimi bölümünden mezun olan kişiler sportif faaliyetlerin içerisinde görev alırlar. Bu nedenle antrenörler özel spor salonlarında bireysel spor hocalığı yapabilirler. Aynı zamanda antrenörlerin de Gençlik ve Spor Bakanlığı ya da Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda çalışmaları olabilir.

Okunma: 371