Acari Nedir ?

Acari Nedir ?

genel bakış

Akari (veya Acarina ) akar ve keneler içeren araknidlerin bir taksonudur. Acari'nin çeşitliliği olağanüstüdür ve fosil tarihi en azından erken Devoniyen dönemine kadar uzanır. Sonuç olarak, akrobologlar (akarları ve keneleri inceleyen insanlar) akarları sınıflandırmak için karmaşık bir taksonomik dizi önermişlerdir. Modern tedavilerin çoğunda, Acari, Arachnida'nın bir alt sınıfı olarak kabul edilir ve iki veya üç destekçi veya emirden oluşur: Acariformes (veya Actinotrichida), Parasitiformes (veya Anactinotrichida) ve Opilioacariformes; Sonuncusu genellikle Parasitiformes içinde bir alt grup olarak kabul edilir. Acari'nin monofiliği tartışmaya açıktır ve akarinlerin diğer araknidlerle olan ilişkileri hiç de açık değildir. Eski tedavilerde, Acarina'nın alt grupları sırayla yerleştirildi, fakat kendi alt bölümleri daha iyi anlaşıldıkça, onları superorder rütbesine göre tedavi etmek daha alışılageldi.
Çoğu akarin dakikadan küçüktür (örneğin, 0.08–1.00 mm veya 0.003-0.039 inç), ancak en büyük Acari (bazı keneler ve kırmızı kadife akarlar) 10–20 mm'lik (0.4-0.8 inç) uzunluklara ulaşabilir. 50.000'den fazla tür tanımlanmıştır (1999 itibariyle) ve bir milyon veya daha fazla türün var olabileceği tahmin edilmektedir. Akar ve keneler üzerinde yapılan çalışmalara acaroloji denir (Yunancadan) ἀκαρί / ἄκαρι , akari bir tür akar; ve -λογία , -logia ) ve akademi için önde gelen bilimsel dergiler Acarologia , Deneysel ve Uygulamalı Acarology ve Uluslararası Acarology Journal içerir .

Prostigmata alt takımındaki Trombidiidae, Berry böcekleri ve Balaustium muro gibi biraz daha büyük akarlar için genel bir terim. Yetişkinler 1,5 ila 3 mm uzunluğundadır ve vücutlarının her yerinde kadifemsi tüyler vardır. Bazılarının gövdesinin önünde bir veya iki çift göz vardır. Birçok güzel kırmızı çeşidi olduğu için sıklıkla fark edilir ve mayıstan haziran ayına kadar dağlarda yürürken genellikle yerde olduğu görülür. İnsanların, kuşların ve hayvanların kanını emmezler ve minicik böcekler ve böcek yumurtaları üzerinde yaşarlar. Larvalar 1-2 mm uzunluğundadır, gövdesi turuncudan vermilyona kadardır ve kıllar seyrektir. Larva döneminde asalak bir hayat yaşarlar. Tsutsugamushi Aile larvaları sürüngenleri, kuşları ve memelileri parazite eder ve iyi bilinen bodur tifüs vektörleridir. Diğer ailelerin larvaları eklembacaklıları parazitleştirir ve Balaustium muro yaprak bitlerine, Balaustium muro ağustos böceklerine ve yaprak bitlerine ve Balaustium muro çekirgelere bağlanır. Takara kenesi adı, sanki bir böcek hazine takıyormuş gibi yaratıldı. Geniş anlamda, tüm Prostigmata alt düzenini ifade eder.
Junichi Aoki

Okunma: 397