5 TL hatali basim nasil anlasilir?

5 TL hatali basim nasil anlasilir?

Trend olan 5 TL hatali basim nasil anlasilir? by Admin Temmuz 22, 2020

İçindekiler

5 TL hatalı basım nasıl anlaşılır?

Van’da yaşayan Sezgin Yılmaz (27), hatalı basım 5 TL’yi 50 bin TL’ye satışa çıkardı. Yılmaz, alışveriş yaptıktan sonra aldığı para üstünde 5 TL’nin sağ üst köşesindeki 5’in yarısının olmadığını fark ettiğini belirtti.

Basım hatası olan para neden değerli?

SON zamanlarda medyada sıklıkla yer bulan hatalı basılan paralara yüksek fiyat istenmesine, Gaziantep’te para müzesi sahibi olan koleksiyoner Esat Kaplan itiraz etti. Kaplan, paraların hatalı basılmadığını, zamanla silinme yaşadığını ve bu tür paraların herhangi bir değerinin olmadığını söyledi.

Hatalı basılmış para ne denir?

Darphaneden hatalı şekilde çıkan ve bu sebeple de her biri özgün bir nitelik sergileyen hatalı paralar, erör para olarak isimlendiriliyor ve sıra dışı ürünleri toplayan koleksiyonerlerin favorileri arasında bulunuyor.

Hatalı 5 lira nasıl oluyor?

Hatalı basım 5-10-20-50 ve 100 TL’lik banknotlar servet değerinde olabiliyor. Paranın ön yüz sağ üst köşesinde yazması gerekenden bir tane az sıfır yazdığını gören vatandaşlar bu hatalı basım paraları internet üzerinden koleksiyonerler için satışa sunuyor.

5 tl nin sahtesi nasıl anlaşılır?

Sahte kâğıt paralardaki folyolarda, gümüş renkli ve yanardöner yaldız kullanıldığı görülür. Banknotların arka yüzünde, kupür değerini gösteren “rakam” ve “TL” harflerinden oluşan şerit baskı yer alır. Yarı şeffaf sarı renkli yansıma veren bu baskılar, renk değiştirme özelliğine de sahiptir.

Hatalı basım paralar ne kadar?

İnternette araştırdım, 50 lira baskı hatalı paranın 75 bin liraya satışa çıkarıldığını gördüm. Ben de isteyene 100 bin liraya satmayı düşünüyorum. Satabilirsem bu parayla oğluma araba almayı düşünüyorum.” diye konuştu.

100 TL hatalı basım nasıl anlaşılır?

“100 RAKAMINDA BİR SIFIR EKSİK” Ön yüz sağ üst köşesindeki 100 rakamının bir sıfırı eksik olan elindeki 100 liranın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından hatalı basım yapılmış bir para olduğunu vurgulayan Karakuş, “Koleksiyoncuların özellikle arayıp da bulamadıkları paralardan birisi.

Hatalı basım 100 TL ne kadar eder?

Paranın sahte olabileceğini düşünen Koca, bankaya giderek paranın sahte olmadığını, hatalı basım olduğunu öğrendi. İnternetten araştırma yaparak bu tür hatalı basım paraların değerli olduğunu öğrendiğini söyleyen Hüseyin Koca, 100 TL’lik hatalı basım banknotu 100 bin TL’den satışa çıkardığını belirtti.

Hatalı basım 200 TL ne kadar eder?

250 BİN LİRADAN SATIŞA ÇIKARDI Demirci, hatalı basım olduğunu öne sürdüğü sağ üst köşesinde ‘200’ yerine ‘2’ yazan 200 TL’lik banknotu, koleksiyon değeri taşıdığını düşünerek 250 bin liradan satışa çıkardı.

Hatalı basım 100 TL ne kadar yapar?

Okunma: 318