Zafer ne anlama gelir?

Zafer ne anlama gelir?

Popüler Zafer ne anlama gelir? by Admin Ağustos 15, 2020

İçindekiler

Zafer ne anlama gelir?

Zafer nedir kısaca tanımı? Savaşta kazanılan kesin başarı, yengi. 30 Ağustos sömürgeciye karşı kazandığımız savaşın, zafer bayramıdır. Zorlu bir işte veya zor bir durumda amaca ulaşarak elde edilen başarılı sonuç, utku.

Zafer hangi dil?

Arapça ẓfr kökünden gelen ẓafar ظفر “savaşta galibiyet” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ẓafira ظفر “başardı, zafer kazandı, pençeledi” fiilinin masdarıdır.

Zafer kokeni nedir?

Zafer, Arapça ẓafer kökünden gelmektedir.

Zafer ismi kuranda geçiyor mu?

Zafer İsmi Kuranda geçiyor mu? Kuran’da geçmemektedir.

Zafer kelimesinin zıt anlamı nedir?

Bozgun ordu. 4. sıfat Morali bozulmuş, çökmüş, yılgın.

Zafer elde etmek ne demek?

herhangi bir rekabette üstünlük veya genel olarak askeri operasyonlarda ya da savaş sonrasında veya bunların eklentilerinde elde edilen başarıya verilen savaş terimidir. Askeri bir başarı olan zafer, stratejik bir galibiyet olarak kabul edilir.

Zafer kelimesinin eş anlamı nedir?

Galibiyet kelimesi zafer kelimesi ile eş ve aynı anlamı taşımaktadır.

30 Ağustos kimlere tatil?

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatiller içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü resmi tatil olacak. Bu nedenle pazartesi günü bankalar, PTT’ler, noterler, kargolar gibi kurumlar kapalı olacaklar.

Murat ismi ne anlama gelir?

Yaygın olarak kullanılan bir isim olan Murat, dilimize Arapçadan geçmiştir. Anlam itibariyle insanın dilediği şeyleri ifade etmektedir. Dilek, istek veya beklentileri dile getiren bir sözcüktür.

Barış kelimesinin zıt anlamı nedir?

Barış kelimesinin zıt anlamlısını savaş kelimesi oluşturur. Barış kelimesinin bir eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Barış kelimesinin eş anlamını ise sulh kelimesi oluşturmaktadır.

Yenilgi kelimesinin zıt anlamı nedir?

Mağlup kelimesinin zıt anlamı, galiptir.

Zafere ulaşmak ne demek?

Birçok emek ve tehlikeli uğraşmalar pahasına erişilen mutlu sonuç, yengi, utku. Bir yarışma veya uğraşıda çaba harcayarak elde edilen başarı. Amaca ulaşma, başarı. Düşmanı yenme, üstün gelme, utku.

Okunma: 344