Yönetim Muhasebesi Nedir

Yönetim Muhasebesi Nedir

genel bakış

Yönetim muhasebesinde ya da yönetim muhasebesinde, yöneticiler kendi organizasyonlarında konuya karar vermeden önce kendilerini daha iyi bilgilendirmek için muhasebe bilgilerinin yönetim işlevlerini ve kontrol işlevlerini yerine getirmelerini sağlar.

Kurumsal yönetim uygulamalarında üst, orta ve alt satırların her kademesinde yöneticiler tarafından yürütülen iş yönetimi faaliyetlerine muhasebe yöntemleriyle katkıda bulunan sayısal bir araçtır. Fırsat maliyet analizi, fark maliyet analizi, sermaye bütçesi, başabaş noktası analizi, Bütçe yönetimi (Bütçe planlama ve bütçe kontrolü), doğrudan Maliyetlendirme Her kuruluşun zamanlaması ve geçmişi farklı olmakla birlikte, işletme yönetimi faaliyetleri arasında faaliyetlerin planlanmasına ve kontrol faaliyetlerine faydalı olması amacıyla geliştirilmiş çeşitli araçlardan oluşan standart maliyetleme, standart doğrudan maliyetleme vb. To. Geçmiş ticaret faaliyeti performansının ex-facto ölçümleri yerine gelecekteki olayları tahmin etmek ve tahmin etmek gibi proaktif ölçümlere odaklanacaklar. Ayrıca, finansal muhasebenin yasa ve yönetmelik gibi kurumsal kurallara uyması istenirken, kurumsal kuralların kısıtlamalarından muaftır ve araçların amaca yönelik etkinliği her bir şirkette etkilidir. Yapmanız istenecek.

Kurumsal yönetim uygulamalarının yönetim muhasebesine verdiği çeşitli amaçlar vardır. Örneğin, standart maliyet muhasebesinin; maliyet azaltma, bütçeleme, iş kontrolü, kayıp neden analizi ve maliyet farkındalığının artırılması gibi amaçlara hizmet etmesi beklenir. Bütçe yönetimi, kar planlaması, fon tahsisi, başarı hedeflerinin iletişimi, çeşitli iş planlarının koordinasyonu, yöneticilerin motivasyonu ve performans değerlendirme hedeflerini karşılamalıdır. Bununla birlikte, yönetim muhasebesi, belirli bir amaca herhangi bir şekilde yanıt vermenin çok yönlü bir yolu değildir. Yönetim muhasebesinin temel işlevi, her bir yönetici tarafından iş yönetimi faaliyetlerinin ilerleme sürecini muhasebe yöntemlerinden başka hiçbir şekilde, tüm şirketin kar hedefini --- veya marjinal kar hedefini, satış hedefini, buna bağlı maliyet hedefini kontrol etmektir. . Sayısal olarak doğru işlemektir. Yönetim muhasebesi, farklı uygulama alanlarına sahip olsalar bile, yönetim uygulamalarındaki çeşitli amaçları, şirket çapında kar yönetiminin bir parçası olarak tüm şirketin kar hedefleriyle ilişkilendirmede benzersiz bir rol oynaması anlamına gelir.
→ Finansal Muhasebe
Tsumaga Naoto

Şirket içinde iş yöneticileri için etkili muhasebe bilgileri sağlamak için sayma teknikleri. Finansal muhasebeye . Yönetim planlaması, departmanlar arası uyum, kontrol faaliyetleri için kullanılan kurumsal bütçe , doğrudan maliyet muhasebesi , standart maliyet hesaplaması vb. Bilgisayarların tanıtımı ile yönetim bilişim sistemi ( MIS ) kapsamında yeniden yapılandırılmaktadır. → Denetleyici sistemi
→ İlgili kalemler Muhasebe

Okunma: 343