YOK tarafindan taninan ne demek?

YOK tarafindan taninan ne demek?

Popüler YOK tarafindan taninan ne demek?

İçindekiler

YÖK tarafından tanınan ne demek?

YÖK denkliği, yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade etmektedir.

Tanınma belgesi Nedir?

Yurt dışındaki bir üniversitenin ve programının akademik derece vermeye yetkili olduğunun YÖK tarafından onaylandığını gösteren belgeye “Okul Tanıma Belgesi” belgesi denir.

YÖK Denklik tanınırlığı ne demek?

YÖK denkliği; yurtdışında Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir kurumdan alınmış lisans, ön lisans ve yüksek lisans diplomalarının; Türkiye’deki kurumlardan alınmış lisans, ön lisans ve yüksek lisans diplomalarına eş değer olduğunu gösterir.

YÖK mezuniyeti eşleşme nedir?

Denkliği talep edilen mezuniyet belgesinin Türk yükseköğretim sisteminde hangi akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgedir.

Üniversite denklik ne demek?

Denklik, Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder.

Yurtdışı Öğrenci belgesi nasıl alınır?

KKTC, ABD ve Hollanda dışındaki ülkelerde yer alan yükseköğretim kurumları için talep edilen Okul Tanıma Belgesi, e-Devlet kapısı üzerinden ve herhangi bir hizmet bedeli ödenmeksizin alınabilmektedir.

Yurt dışından gelen öğrenci e okula nasıl kaydedilir?

Öğrenci, İlçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonuna başvurarak almış olduğu komisyon belgesi ile yerleştirildiği okula gidip kaydının E-Okul sistemine kaydının yapılabilmesi için Okul Müdürlüğü komisyon belgesi ile okulun üst yazısını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki ilgili büroya göndermesi gerekir.

Denklik tanınırlık belgesi nedir?

YÖK denkliği başlangıçta 2 grupta incelenmektedir: Tanınırlık ve denklik. Tanınırlık, diploma aldığınız yurtdışında eğitim ve öğretim hizmeti veren bir yükseköğretim kurumunun programlarının akademik derece vermeye yetkili olduğunun YÖK tarafından kabul edilmesi anlamına gelmektedir.

Seadb ne demek?

SORU-7: SEADB ONAY AŞAMASINDA NE DEMEKTİR? CEVAP-5: CEVAP -6: SORU-11: DENKLİK BAŞVURUMU YAPTIM, UYGULAMA KURSU NE ZAMAN YAPILACAK? BAŞVURU İŞLEMLERİNİZ FEDERASYON TARAFINDAN ONAYLANMIŞ, SPOR EĞİTİMİ VE ARAŞTIRMALARI DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NIN ONAYINDA BEKLEDİĞİNİ İFADE EDER.

Denklik sınavına kimler girebilir?

Yurt dışındaki üniversitelerinden ön lisans, lisans ya da yüksek lisans alanlarından mezun Türk vatandaşlarına denklik belgesi verilir. Bunun yanında yurt dışındaki üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş yabancı uyruklu kişilere de denklik belgesi verilir.

Okunma: 373