Yeni aku aracin cekisini etkiler mi

Yeni aku aracin cekisini etkiler mi

Cankurtaranlar Yeni aku aracin cekisini etkiler mi? by Admin Haziran 17, 2020

İçindekiler

Yeni akü aracın çekişini etkiler mi?

Zaman içerisinde akü kutup başlarında oluşacak oksitlenme aracınızın çekiş gücünü zayıflatabilir. Ayrıca elektrik tesisatı zarar görebilir.

Otomobil aküsünün ömrü kaç yıl?

Akünün normal şartlarda ömrü 5-6 yıldır. Yani 5-6 yılda bir akü yenilemek normaldir.

Akü değiştikten sonra ne yapılmalı?

Yapılan İşlemler

Aracın güvenli yerde ve çalışmıyor durumda olduğu kontrol edilir. Kaput açılıp akünün yeri tespit edilir. İlk önce eksi, sonra artı kutup sökülür. Akü dikkatlice yerinden çıkarılır. Akü uçları temizlenir. Yeni akü yerine yerleştirilir. Yeni akünün önce artı sonra eksi kutbu bağlanır. Kontroller yapılır.

Akü direksiyonu etkiler mi?

Akünün durumunun ektrikli direksiyon da ve robotize otomatik sanzimanlar da etkisi var. Arıza verebilir veya işlevini uygun şekilde yerine getirmeyebilir. Ancak diğer arkadaşların söylediği gibi farklı problemler de göz ardı edilmemeli. Direksiyon kutusu, alt takım veya sensör problemi olabilir.

2 yıllık akü biter mi?

Önce kaporta, motor ve varsa torpidodaki şasi kablolarını kontrol edin yada ettirin. Herhangi bir gevşeklik kopukluk varsa dinamoyu değişseniz bile yine 2 yılda biter.

Araç aküsünün bittiğini nasıl anlarız?

Peki, akü bitik mi? Araç stop ettiğinde akü voltajının 12 volt civarında olması gerekir. Marşa basınca da 10 voltun altına inmemeli. Eğer 10 voltun altına iniyorsa akü bitmiş, yani akünün değişmesi gerekiyor demektir.

Bitmiş akü para eder mi?

Hemen hemen bütün akü firmaları ve bayileri (mutlu, inci, varta vb. gibi) Hurda aküleri satın almaktadır. Akü bayilerinin yanısıra otomobil tamir yerlerine satabilirsiniz. Böylece eski akülerinizi çöpe atarak boşa gitmesi yerine karşılığında para alabilirsiniz.

Direksiyon ağırlaşması neden olur?

Direksiyon sertleşmesinin (zor dönmesinin) sebepleri şunlar olabilir; * Ön lastiklerin havası basıncı azalmıştır, lastiğin biri inmiştir – patlamıştır veya lastik basınçları eşit değildir. * Ön düzen ayarı bozuktur. * Direksiyon bağlantı çubukları, levye kolları gibi parçalarda eğilme sıkışma olması.

Okunma: 318