Yaz okulunda alinan dersler ortalamayi etkiler mi?

Yaz okulunda alinan dersler ortalamayi etkiler mi?

Katkı Yaz okulunda alinan dersler ortalamayi etkiler mi? by Admin Temmuz 19, 2020 Yaz okulunda alınan dersler ortalamayı etkiler mi?

Yaz okulunda alınan dersin harf notu ve kredisi Genel Not Ortalamasını etkiler. Tekrar edilen bir ders için son not dikkate alınarak kredisine göre Genel Not Ortalaması hesaplanır.

Yaz okulunda devamsızlık hakkı var mı?

MADDE 9 – (1) Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, o derse Yaz Okulunda devam etme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Yaz Okulunda alınan dersler için elde edilen devam hakkı, güz ve/veya bahar eğitim-öğretim dönemleri için geçerli değildir.

Yaz okulu kimler alabilir?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 2- 2018-2019 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler.

Yaz okulu ücreti ne kadar?

2020-2021 Yaz Okulu kayıtları 5-9 Temmuz 2021 tarihlerinde alınacak olup Yaz Okulu Sınavının da 4 Eylül 2021 günü yüz yüze yapılması planlanmaktadır. Yaz Okulunda kayıt yapılan 1 Ders için 225 TL, ilave her ders için 25 TL olarak belirlenmiştir.

Yaz okulu DD geçer mi?

(4) Yaz okulunda alınan derslerin notları, genel akademik başarı not ortalamasına katılarak değerlendirilir. (5) Yaz okulunda alınan bir dersten başarılı sayılabilmek için en az CC harf notu almak gerekir. (6) Yaz okulunda DC ve daha düşük harf notu alan öğrenciler, o dersten başarısız sayılır.

Yaz okulunda ders işleniyor mu?

MADDE 13 – (1) Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir derse ilişkin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, yaz döneminde o derse devam zorunluluğunu kaldırmaz. Yaz dönemi ders geçme sınavında başarılı olamayan öğrenciler, normal dönemde kayıt olarak o dersleri tekrar alabilirler.

Devamsızlıktan kalan bir öğrenci yaz okuluna gidebilir mi?

Almadığınız ya da devamsızlıktan kaldığınız dersleri yaz okulunda alabilirsiniz. Yaz okulu sizlere kaldığınız dersleri alabilme veya düşük bulup yükseltmek istediğiniz ders notlarını yükseltebilmeniz için bir fırsattır. Üstelik yaz okulunda aldığınız ders notu düşükse sistemde yüksek olan eski notunuz kalır.

Kalınan ders ortalamayı ne kadar etkiler?

Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz. Ayrıca aldığınız ders, en son aldığınız döneme etki eder.

Okunma: 318