Yasmin ilaci kullanirken hamile kalinir mi?

Yasmin ilaci kullanirken hamile kalinir mi?

Nesne Yasmin ilaci kullanirken hamile kalinir mi?

İçindekiler

Yasmin ilacı kullanırken hamile kalınır mı?

Doğru kullanılması halinde bin kadından 1 tanesinde hamilelik saptanmıştır. Yani doğum kontrol haplarını kullanırken gebelik riski % 6-8 oranında olmaktadır.

Doğum kontrol hapı kullananların çocuğu olmaz mı?

Doğum kontrol hapı kullanan kadınların daha zor hamile kalacağına dair yaygın bir inanış olsa da aslında bu yanlıştır. İlacın baskılama etkisi geçtikten sonra hamile kalınması mümkün. Hatta ilaç düzenli olarak kullanmaz aksatılırsa ilaç kullanımı sürecinde de hamile kalınabilir.

Doğum kontrol hapı saatinde alınmazsa ne olur?

Doğum kontrol haplarını bir gün sabah ertesi gün akşam almak doğru değildir. Doğum kontrol haplarını alırken ki saat farkları fazla olmamalı. Doğum kontrol haplarını içme süresi arasındaki fark fazla olursa eğer gebelikten koruma özelliği azalır ve hatta gebelik oluşabilir.

Yasmin doğum kontrol hapı hamileliği engeller mi?

Doğum kontrol hapı, her gün ve aynı saatte alınırsa gebeliği yüzde 100’e yakın önler. Doğum kontrol hapı kullanmanız, asla gebelik istemediğiniz anlamına gelmez.

Yasmin bebeği düşürür mü?

Doğum kontrol haplarını kullanıp bıraktıktan sonra hemen hamile kalan kadınların bebeklerinde kromozom anomalisi görülme riski çok fazla. Bu da düşüğü artıran bir neden. O yüzden biz doğum kontrol hapını bırakan hastalara muhakkak iki ay korunmalarını öneriyoruz.

Doğum kontrol hapından sonra ne zaman hamile kalınır?

Yumurtlama genellikle doğum kontrol hapını bıraktıktan 2 hafta sonra başlar. Bu durumda 2 hafta ile 6 ay arasında hamile kalınması olasıdır. Her ay hamile kalma şansı yaklaşık olarak %20’dir. İleri yaşlarda ise hamile kalmak biraz daha zorlaşabilir.

Doğum kontrol hapı hemen bırakılır mı?

Dr. Betül Görgen, bu konuda önemli bilgiler verdi. Kadın, gebelik arzu ettiğinde hap almayı bırakması yeterlidir. Hatta yapılan çalışmalarda doğum kontrol hapını daha uzun süre kullananların, daha kısa süre kullananlardan daha erken gebe kaldığı gözlendi.

Okunma: 344