Yaraticilikta esneklik ne demek?

Yaraticilikta esneklik ne demek?

Nesne Yaraticilikta esneklik ne demek?

İçindekiler

Yaratıcılıkta esneklik ne demek?

Esneklik;çözüme yönelik olan fikirlerin zihinde yer alan kalıplar ve şablonlara bağlı kalınmadan özgürce üretilebilmesidir. Özgünlük; standart çözüm yolları yerine eşsiz, alışılmadık, hatta sıra dışı yollar geliştirebilme yeteneğidir.

Yaratıcı düşünme diğer adı nedir?

Bu anlamda, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünmeyi tamamlamakta ve yanal düşünme olarak da adlandırılmaktadır.Yaratıcı düşünceye olanak tanımak ve yeni fikirler üretmek için kullanılabilecek bireysel ya da grup düşünme süreçlerini içerisinde barındıran pek çok teknik bulunmaktadır.

Faktöriyalist yaklaşım nedir?

Bu kuramın temsilcisi Guildford yaptığı çalışmalar sonucunda, zekâyı oluşturan yüzlerce özelliği saptamış ve bunları temel faktörlere indirgeyerek ‘insan zekâsının yapısı’ modelini ortaya koymuştur. Zekânın üç boyutunu işlemler, ürünler ve içerik olarak belirlemiştir.

Yaratıcılık dereceleri nelerdir?

Fisher (1995)’e göre yaratıcılığın 4 boyutu vardır:

Akıcılık. Esneklik. Özgünlük. Ayrıntılama.

Yaratıcılığın boyutları nedir?

Yaratıcı düşünmenin dört boyutu, Akıcılık, Esneklik, Özgünlük ve Zenginleştirmedir. Akıcılık, üretilen uygun düşünce sayısıdır. Esneklik, farklı kategorilere giren düşünce üretme yeteneğidir. Özgünlük, eşsiz, rastlanmayan akıllı düşünceler yaratma yeteneğidir.

Yaratıcılık kuramı nedir?

Maslow’un yaratıcılık kuramının geliştirdiği ihtiyaçlar hiyerarşisinden etkilendiği ifade edilmelidir. Yaratıcılık, fiziksel, güvenlik, aidiyet ve saygı ihtiyaçlarını karşılaşmış kişilerin kendini gerçekleştirme aşamasında deneyimledikleri bir süreç olarak ele alınmaktadır.

Torrance Testi Nedir?

Torrance yaratıcı düşünce testi ilk kez 1966 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanmıştır. Sözel ve şekilsel alanda yaratıcılığı ölçen toplam 10 alt testi içeren bu ölçeğin, dilsel eşdeğerliği, güvenirliği ve geçerliğine ilişkin istatistiki analizlerin yapılması bu çalışmanın ana problemini oluşturmaktadır.

Janusyan nedir?

Janusyan düşünme kuramı, Rothenberg tarafından ileri sürülmüştür. Ana vurgusu, çoklu zıtlıkları aynı anda doğru kabul etmeyi içermektedir. Yaratıcı düşünme sürecinde zıtlıklar art arda değil de karşı karşıya gelmektedir.

Okunma: 378