Yamaguchi, Yamaguchi Nedir ?

Yamaguchi, Yamaguchi Nedir ?

genel bakış

Yamaguchi ( 山口市 , Yamaguchi-shi , kelimenin tam anlamıyla "dağa giriş") Japonya'nın Yamaguchi Eyaletinin başkenti. Şehir 10 Nisan 1929'da kuruldu.
1 Şubat 2010 itibariyle, şehrin tahmini 198,971 nüfus ve km2 başına 194,44 kişilik nüfus yoğunluğu vardı. Toplam alan 1.023.31 km²'dir.
Yamaguchi, iki ünlü dini yere sahip olduğunu iddia ediyor: Budist tapınağı, Rurikō-ji ( 瑠璃光寺 , Rurikō-ji ), beş katlı pagodası ve 1550 yılında Hıristiyanlığın Japonya'ya girişinden sorumlu olan Saint Francis Xavier ile bağlantılı Roma Katolik katedrali.
Yamaguchi, yakındaki Ube'deki Yamaguchi Ube Havalimanı tarafından servis edilir. Yamaguchi ili merkezi şehir. 1929'da belediye yönetimi. Valilik, eğitim, kültür merkezi. Nehrin (Fuji) havzasını kaplar ve güney Suo Suada (güney ucu) ile karşı karşıyadır. Merkez şehir Yamaguchi Havzası'ndadır ve 14. yüzyılda Bay Ouchi'nin bir kale kasabası olarak gelişmiştir. Kyoto'yu taklit eden kentin batının başkenti olduğu ve denizaşırı ticarette başarılı olduğu söyleniyor. 15'inci yüzyılın sonunda edebiyatçılar Kyoto'dan geldi, Sesshu, Soga vb. Gibi. 1550 Xavier misyonerliğinde Ouchi kültürü gelişti ancak daha sonra Bay Sue, Bay Mouri düşüşe geçti. Tarım havzanın yakınında ve Konno nehrinin ağzında popülerdir ve dağlarda çok sayıda orman ürünü vardır. 1993'te yerel bir ana kentin adı altında, ileri teknoloji endüstrilerinin toplandığı Yamaguchi Tekno Parkı ve lojistik kompleksinin inşaatı devam ediyor. Ojuchi boyası, Yaguchi Hagiyaki'nin özel ürünü. Yamaguchi Üniversitesi, Jogeji Tapınağı bahçeleri (tarihi yerler · doğal noktalar), Meiji Restorasyonu tarihi mekanları, Rurikoji Tapınağı'nın beş katlı pagodası, Xavier Memorial Katedrali gibi Ouchi kültürü kalıntıları. Yamaguchi Hattı, Sanyo Ana Hattı, Shinkansen Hattı, Ube Hattı, Çin Otomobil Yolu ve Sanyo Expressway, dallıdır. Yuda kaplıcası var. Ekim 2005'te, Ocak 2010'da, Tokaji Kasabası, Saka Gun, Akiho Kasabası, Oguri Kasabası, Ajusouso Kasabasındaki Akuto - cho, Abu- gun'a taşındım . 1023.23 km 2 . 196,628 kişi (2010).
→ İlgili ürünler Yamaguchi [idari] | Yamaguchi Üniversitesi

Okunma: 343