WISC 4 testini kimler uygulayabilir

WISC 4 testini kimler uygulayabilir

Nesne WISC 4 testini kimler uygulayabilir?

İçindekiler

WISC 4 testini kimler uygulayabilir?

6 yaş 0 ay ile 16 yaş 11 ay aralığındaki çocuklara uygulanan zeka testidir. Çocukların zihinsel performanslarını, bilişsel yeteneklerini ölçen, klinik bir ölçme aracıdır.

Zeka testi kaç dakika sürer?

WISCR-R Zekâ Testi 6-16 yaş grubundaki çocuk ve gençlere yönelik bir testtir. Bireysel bir test olduğu için grup şeklinde değil bir oturumda sadece bir kişiye uygulanabilir. Uygulama ve soru – cevap kısmı vardır. Test yaklaşık 1 saat sürer ve bu süre yaşa göre farklılık gösterebilir.

Algısal akıl yürütme nedir?

Algısal Akıl yürütme ise; sözel olmayan kavram oluşturma, görsel algı ve düzenleme (organizasyon), eşzamanlı işlemleme, görsel motor koordinasyon, öğrenme ve görsel uyarıcılarda şekil ve fonu ayrıştırma becerisini ölçmektedir.

WISC-R 4 eğitimini kimler alabilir?

WISC-4 Zeka Testi, sadece Türk Psikologlar Derneği tarafından verilen WISC-4 Uygulama Sertifikası’na sahip uzmanlar tarafından uygulanabilir. Bu eğitime yalnızca ‘psikoloji’ lisans mezunları kabul edilir. WISC-4, Wechsler Çocuklar için zeka ölçeği 6-16 yaş grubuna uygulanan bir zeka testidir.

WISC R testi ücreti ne kadar?

Başarılı olan öğrenciler WİSC-R Zeka Testi’nin UYGULAYICI SERTİFİKA belgesine sahip olacaklardır. Başarılı olamayan öğrencilere özel olarak süper vizyon eğitimi tekrardan verilecek olup yeniden uygulama yapmaları istenecektir. Test Eğitim Ücreti: İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrencileri: 500 TL + KDV.

WISC R 4 eğitimini kimler alabilir?

WISC-4 testi ne kadar?

Test ücreti ne kadardır? Okyanus Kolejlerinde Wisc-4 Zekâ Testi uygulama ücreti 500 TL’dir. Ne zaman bu testi çocuğuma yaptırmalıyım? Bu test 6 yaş 0 aylıktan 16 yaş 6 aylık arasındaki tüm çocuklara uygulanabilir.

WISC R zeka testi nasıl yapılır?

WISC – R zeka testi 6-16 yaş grubuna yönelik uygulanan bir zeka testidir. Bu test bireysel olarak uygulanan bir testtir. Uygulaması 1 – 1,5 saat sürmektedir. Her alt testin soruları test yönergesine uygun bir şekilde çocuğa yöneltilir ve çocuktan sorulan soruları yanıtlaması istenir.

Okunma: 382