Weevil Nedir ?

Weevil Nedir ?

genel bakış

Weevil , Curculionoidea süper ailesinden gelen bir böcek türüdür. Bunlar genellikle küçüktür, 6 mm'den (0.24 inç) azdır ve otçultur. 96.700 türün çoğu ailede, çoğunlukla Curculionidae ailesinde (gerçek bitkiler) bulunmaktadır. Bazı diğer böcekler, yakından ilişkili olmamakla birlikte , Anobiidae ailesine ait olan bisküvi biti ( Stegobium paniceum ) gibi "weevil" adını taşırlar.
Birçok kurtçuklar, ürünlere zarar verme ve öldürme yeteneklerinden dolayı zararlı olarak kabul edilir, ancak diğerleri, invaziv bitkilerin biyolojik kontrolü için kullanılır. Tahıl veya buğday biti ( Sitophilus granarius ) depolanmış tahıllara zarar verir. Pul kurdu ( Anthonomus grandis ) pamuk ekinlerine saldırır. Yumurtalarını pamuk toplarının içine bırakır ve larvalar dışarı çıkar.
Bazı zararlılar, pirinç biti gibi uçma yeteneğine sahiptir.
Austroplatypus incompertus'un bir türü olan weevil, Hymenoptera ve Isoptera dışındaki birkaç böcekten biri olan eusosyaliteyi sergiler.

Coleoptera ailesinden bir böcek, Curculionidae. Siyah ve parlak, uzun göğüs ve bacaklarla. Üst kanatta bir sıra küçük nokta vardır. Gövde uzunluğu içte ve dışta 13 mm. Yaeyama Adalarında dağıtılır ve Castanopsis sieboldii gibi yaprakları yer, ancak Glochidion'da bol olduğu söylenir. Larvalar ölü ağaçta delinir. Yaklaşık 420 Pachyrrhynchus türü , özellikle Yeni Gine ve Filipinler'de bilinmektedir. Yaeyama Adaları, Pachyrhynchus chinensis'in dağılımının kuzey sınırıdır. Adından da anlaşılacağı gibi, birçok Pachyrhynchus son derece serttir ve güzel noktalara sahiptir. Arka kanatları olmayan üstteki iki kanat, merkeze yapışır. Gelişmiş göğüs bacakları ile yapraklar ve dallar üzerinde aktif olarak yürür, tehlike hissettiğinde hızla yaprakların arkasına ve dalların diğer tarafına saklanır. Ayrıca bacaklar küçülür ve düşer. Küçük kuşların Pachyrhynchus chinensis'in sert gövdesini yemediği söylenir. Pachyrhynchus'a benzer renkteki böcekler ve örümcekler, Pachyrhynchus'un dağıldığı bölgede yaşarlar, ancak hepsinin taklit olduğu kabul edilir.
Nodoka Hayashi

Okunma: 369