Vatandaslik basvurusunda arsiv arastirmasi nedir?

Vatandaslik basvurusunda arsiv arastirmasi nedir?

İçindekiler

Vatandaşlık başvurusunda arşiv araştırması nedir?

Arşiv Araştırması Nedir? Arşiv araştırması kişinin aranıp aranmadığı, adli sicil durumu ve hakkında bir karar olup olmadığı gibi objektif olarak tespit edilebilen durumları içermektedir.

Vatandaşlık kaç yılda alınır?

a) Başvuracak kişi vatandaşı olduğu ülkenin kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medenî Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmalıdır, b) Başvuracak kişi başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye’de kesintisiz beş yıl ikamet etmelidir.

Amerikan vatandaşlığı ne kadar sürede alınır?

Eğer bir Amerikan Vatandaşı ile evliyseniz, en az 3 yıl sürekli oturma izni (Green Card ) sahibi olmanız ve 3 yıl eşinizle 3 yıl Aile birlikteliğinizin olması bu Naturalizasyon/Yurttaşlığa Kabul başvurusu yapmanız için yeterli olmaktadır.

Türk vatandaşlığından çıkmak için nereye başvurulur?

1- Türk vatandaşlığından çıkma izni almak isteyenler hangi makamlara müracaat etmelidir? Kişilerin bizzat kendilerinin, yurt dışında; dış temsilciliklerimize, yurt içinde; il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Arşiv araştırması nedir ne kadar sürer?

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Ne Kadar Sürer? Bu işlemin yapılması isteminin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 gün, güvenlik soruşturması sonuçları en geç 60 gün içinde cevaplandırılır.

Arşiv araştırması nelere bakılır?

Arşiv araştırması; kişinin adli sicil kaydının, kişinin kolluk kuvvetlerince halen aranıp aranmadığının, kişi hakkında herhangi bir tahdit bulunup bulunmadığının, kişi hakkında kesinleşmiş mahkeme kararları ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili hükümleri kapsamında alınan kararlar ile kişi hakkında devam eden veya …

TC vatandaşı olmak için kaç yıl evli kalmak gerekli?

Vatandaşlık başvurusunda bulunacak olan yabancının en az 3 yıldan beri Türk vatandaşı ile evli olması ve evliliğin devam ediyor olması; Eşlerin aile birliği içinde yer alması; Yabancının evlilik birliğine aykırı faaliyette bulunmaması; Yabancının kamu güvenliğini tehdit edecek bir halinin bulunmaması.

Okunma: 344