Vanity Fair (roman) Nedir

Vanity Fair (roman) Nedir

özet

özellikle büyük şehirlerde boş ve anlamsız bir yaşam tarzı

genel bakış

Vanity Fair , Napolyon Savaşları sırasında ve sonrasında Becky Sharp ve Amelia Sedley'in arkadaşları ve aileleri arasındaki hayatlarını anlatan William Makepeace Thackeray'ın İngilizce romanıdır. İlk olarak 1847'den 1848'e kadar 19 ciltlik aylık bir seri olarak yayınlandı ve hem 19. yüzyılın başlarındaki İngiliz toplumunu hicveden hem de metne eşlik etmek için Thackeray tarafından çizilen birçok illüstrasyonu yansıtan English Society'nin Kalem ve Kalem Eskizleri adlı altyazılı bir dizi olarak yayınlandı. 1848'de Kahramansız Bir Roman alt başlığıyla tek cilt olarak yayınlandı ve Thackeray'ın edebi kahramanlıkla ilgili döneminin geleneklerini yeniden yapılandırmaya olan ilgisini yansıtır. Bazen Viktorya dönemi yerli romanının "temel kurucusu" olarak kabul edilir.
Hikaye bir kukla oyunu olarak çerçevelenmiştir ve anlatıcı, yazarın sesi olmasına rağmen, biraz güvenilmezdir. Dizi popüler ve kritik bir başarıydı; roman artık bir klasik olarak kabul ediliyor ve çeşitli ses, film ve televizyon uyarlamalarına ilham kaynağı oldu. 2003 yılında Vanity Fair , BBC'nin İngiltere'nin en sevilen kitaplarından oluşan The Big Read anketinde 122. sırada yer aldı.

İngiliz romancı Thackeray Roman. 1847-48'de yayınlandı. Waterloo savaşından önce ve sonra (1815) İngiliz toplumunun fonunda, güzelliğine ve bilgeliğine fakir bir yetimden güvenen Becky Sharp ve zengin bir tüccarın kızı Amilia, mütevazı ve saf. Sedley'deki iki okul arkadaşının yaşam yollarını karşılaştıran büyük bir sosyal resim parşömeni ve Thackeray'ın bir başyapıtı. Çeşitli karakterler, etkileyici sahne tasvirleri ve yazarın ironik ve sıcak duyguları gibi yazarın gücünü tam olarak gösteren bir başyapıt. Tokuboku Hirata tarafından 1914-15'te çevrilmiştir.
Hiroshi Ebine

Okunma: 366