Vajina girisinde agri ne demek?

Vajina girisinde agri ne demek?

İçindekiler

Vajina girişinde ağrı ne demek?

Vulvodini problemine sahip hastaların hekime en sık başvuru sebebi cinsel ilişki esnasında yaşadıkları “ağrı, acı veya yanma” hissi olmaktadır. Bu durum, yani cinsel ilişki acısı “disparoni” olarak da bilinmektedir. Bu acı, penisin vajinaya girmesi esnasında yani vajinanın giriş kısmında hissedilmektedir.

Vajina Vulvodini nedir?

Vulvodini, dış genital bölgede ve vajen girişinde ağrı duyulmasıdır. Hayat kalitesini son derece olumsuz etkileyebilen bir durumdur. Genellikle belirgin sebep bulunamamaktadır. Sürekli olabileceği, gelip geçen tarzda da olabilmektedir.

Vulvodini ne?

Vulvodini, bir enfeksiyon ya da cilt sorunu gibi başka bir sağlık sorunuyla izah edilemeyen dış genital bölgenin ağrısı anlamına gelmektedir. Vulvodini sosyal hayat kalitesini derinden etkiler.

Gebelikte vajinada iğne batma hissi neden olur?

Gebelik döneminizde rahimdeki kaslar gerilir ve kısalmaya başlar. Bu sebepten dolayı da vajinada ağrılar ve vajinada batmalar meydana gelir. Rahimdeki kasılmalar sonradan kendini gösterdiğinden, vajinal ağrılar gebelik döneminizin ilk haftalarında değil, ileri dönemlerde hissedilir.

Belirtiler vajinada ağrıya neden olur?

Vajinada ağrıya neden olan hastalıklar da vajinismusu içerebilir (vajinanın kasları ve önündeki alanlar kasılma sırasında bir parmak veya penisi tutmaya başlar başlamaz, fitil veya tampon deliğe girer). Vajinizmde, cinsel organlar zarar görmez veya deforme olmaz, bunun yerine ağrı sinir refleksleriyle ilişkilendirilir.

Bu ağrı, vajinadaki ağrıya neden olabilir.?

Vulva ve vajinadaki ağrı da disparoni’ye neden olabilir. Cinsel ilişki sırasında ve öncesinde ve sonrasında vajinada bu tahriş ve ağrı. Böyle bir ağrı, genital organların çok tehlikeli hastalıklarının bir işareti olabilir, bu nedenle, ağrı olması durumunda, hemen bir jinekoloğa danışmak ve ziyareti geciktirmemek önemlidir.

Peki, vajinada ağrı veya arıza?

Vajinada ağrı veya dişi dış genital organları (labia, klitoris ve vajina girişini içeren vulva) en sık enfeksiyonun sonucudur. Ancak vajinada, vücuttaki arızaları ve çalışmalarındaki başarısızlıkları gösteren başka ağrı nedenleri olabilir.

Okunma: 381