Vahşi tip Nedir

Vahşi tip Nedir

genel bakış

Bir allel (/ əˈliːl /) belirli bir genin varyant formudur. Bazen, farklı aleller farklı pigmentasyon gibi farklı gözlemlenebilir fenotipik özelliklerle sonuçlanabilir. Renk değişiminin bu özelliğinin önemli bir örneği Gregor Mendel'in bezelye bitkilerinde beyaz ve mor çiçek renklerinin, gelecekteki deneyler için bir kontrol olarak kullanılabilecek "saf çizgi" özelliklerinin bir sonucu olduğunu keşfidir. Bununla birlikte, çoğu genetik varyasyon, çok az veya hiç gözlemlenebilir varyasyon ile sonuçlanır.
"Allel" kelimesi, genetik bilginin ilk günlerinde farklı bir şekilde tespit edilen bir genin varyant biçimlerini tanımlamak için kullanılan allelomorf ("diğer form", İngiliz genetikçiler William Bateson ve Edith Rebecca Saunders tarafından yazılmış bir kelime) kısa bir formudur. fenotipleri. Yunanca “recλλήλ”, allel , yani “karşılıklı” anlamına gelen allelden, veya “her biri” anlamına gelen Yunan sıfat ἄλλος, allos (Latin alius'la aynı şey ), yani “öteki” anlamındadır.
Çoğu çok hücreli organizmanın iki takım kromozomu vardır; Yani, diploid. Bu kromozomlar, homolog kromozomlar olarak adlandırılır. Homolog kromozomlardaki bir gen (veya lokus) her iki allel de aynı ise, bunlar ve organizma bu gen (veya lokus) ile ilgili olarak homozigottur. Aleller farklıysa, bunlar ve organizma, bu gene göre heterozigodur. Biyolojik terminoloji. Standart bir organizma fenotipi. Her ikisi de normal tip. Bir lokusta birden fazla allel vardır ve bunlar arasında vahşi tipte vahşi tipte en yaygın olarak bulunan farklı fenotipler üretilir. Ya da onun genotipini ifade edebilir. Yetiştirme, yetiştirme, en temel gibi gözüken özelliği alır. Yabani tip için özellik mutant tipi denir. Örnek olarak Drosophila'nın gözlerinin alınması kırmızı göz, vahşi tip, beyaz göz veya eozin gözü mutant tiptir.

Okunma: 343