Uzan Ailesi Kimdir?

Uzan Ailesi Kimdir?

Cankurtaranlar Uzan Ailesi Kimdir?

İçindekiler

Uzan Ailesi Kimdir?

Hayatı Kemal Uzan’ın ailesinin Balkan Savaşı sırasında 1910’da Saraybosna’dan Türkiye’ye geldikleri rivayet edilir. Bazı kaynaklara göre Üzüm olan soyadlarını 1960’larda Uzan olarak değiştirdikleri söylenmektedir. Kemal Uzan’ın Yavuz ve Bahattin adında iki kardeşi daha vardır.

Uzan ailesi nereli?

Boşnak bir aileden gelen Cem Uzan, 20 Aralık 1960 tarihinde iş insanı Kemal Uzan ve Melahat Uzan’ın çocuğu olarak Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde doğdu. Hakan Uzan adında bir erkek kardeşi vardır.

Cem Uzan seçimlerde yüzde kaç oy aldı?

26 Kasım 1992 tarihinde kurulan Genç Parti, beklenmedik bir şekilde 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde %7,25 oy aldı. Parti lideri Cem Uzan’a bir konuşmasında başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği için dava açıldı. Ancak dava Cem Uzan’ın beraatıyla sonuçlandı.

Kepez Elektrik kime satıldı?

Çukurova Elektrik’in (ÇEAŞ) devlete ait yüzde 11.25’ini, Kepez Elektrik’in ise 25.39’unu satın alan Uzan Grubu, yıllık net kârı 500 milyar olan şirketin yönetimini ele geçirmek için harekete geçti.

Kemal Uzan’ın kaç çocuğu var?

Cem Uzan
Hakan Uzan
Kemal Uzan/Çocukları

Kemal Uzan eşi kimdir?

Melahat UzanKemal Uzan / Eşi

Cem Uzan hangi partiden aday?

Genç PartiCem Uzan / Partisi

Kepez barajı kimin?

Kepez 1 HES Antalya’nın Kepez ilçesinde Düden Çayı üzerindedir. Kamuya ait olan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 26,40 MWe kurulu gücü ile Türkiye’nin 439. Antalya’nın ise 6. büyük enerji santralidir.

Kepez Elektrik kimin?

Uzan Ailesi ve şirketlerinin en büyük hissedarı olduğu Kepez Elektrik ve Çukurova Elektrik’in İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) toplam 12 bin 230 yatırımcısı bulunuyor.

Kemal Uzan kaç yaşında?

87 yaşında (1935)Kemal Uzan / Yaş

Genç Parti kurucusu kimdir?

Cem UzanGenç Parti / Kurucusu

Okunma: 319