Uyaninca burun kanamasi neden olur?

Uyaninca burun kanamasi neden olur?

Yönergeler Uyaninca burun kanamasi neden olur? by Admin Ağustos 23, 2020

İçindekiler

Uyanınca burun kanaması neden olur?

Gece burun kanamasının ortaya çıkması; ortamın çok sıcak ya da soğuk olması halinde bir etkenle olması ihtimali bulunmaktadır. Ani hava basıncı nedeniyle uyku anında kanama meydana gelebilir. Burun kanamalarının çoğunda stres de etkili bir faktördür.

Burun kanamasına ne durdurur?

Burun kanamasını durdurmak için sık sık uygulanan yöntemlerin başında buz kompresi geliyor. Bir poşete ya da kağıda sarılan buzlar, hem burnun üst kısmına hem de yanaklara konmalı ve 10 dakika bekletilmelidir. Kanama darbe sonucu gerçekleşmişse ağrı kesici özellikli merhemler ve kremler kullanılabilir.

Burun kanamaları nelerdir?

Burun kanaması hem kişi için hem de çevresindekiler için korkutucu bir durum olabilmektedir. Burun kanamaları yaygın bir şekilde görülen kişinin kendisinin de kolayca tedavi edebileceği, burnun her iki deliğinden birinden kan gelmesi ile oluşan durumlardır.

Hangi burun kanamalarında kanama vardır?

Ön burun kanamalarında kanama burnun ön kısmından gelmekte ve kişi ayakta durumdayken ya da oturma esnasında kendisini göstermektedir. Arka burun kanaması ise burun arkasında görülen kanamadır. Kanama genizden boğaza doğru görülmekle birlikte, kişi otururken ya da ayakta iken de kanama boğaza doğru olmaktadır.

Hangi yaş grubunda burun kanaması görülmektedir?

Tıp dilinde burun kanaması ”epistaksis” olarak adlandırılmakta ve her yaş grubunda kişilerde farklı nedenlerden dolayı görülebilmektedir. Her yaş grubunda görülebilen burun kanamaları ciddi sorunlara da neden olabilmektedir. Burun kanaması solunum yolunu etkileyebilmekte, tansiyonun düşmesine ve kalp krizine de neden olabilmektedir.

Burundan kan gelmesinde ne yapılmalı?

Burundan Kan Gelmesi Durumunda Ne Yapılmalı? Burundan kan gelmesi halinde burun ucundaki yumuşak kısmı iki parmak ucu ile sıkınız. Burnunuzu baş parmağınız ile sıkarak yüzünüze doğru aşırı olmayacak şekilde bastırın. Burundan kan gelmesi sırasında başınızı kalbinizden yüksek seviyede tutmaya da dikkat edin.

Okunma: 386