uranate Nedir

uranate Nedir

genel bakış

Sodyum diuranat veya sarı uranyum oksit , Na2U2O7 · 6H2O, uranyumun sarı oksit olarak da bilinen bir uranyum tuzudur. Sodyum diuranat yaygın olarak baş harfleri SDU'su ile anılır. Amonyum diuranat ile birlikte erken sarı keklerde bir bileşendir. İki türün oranı işlem koşullarına göre belirlenir; Bununla birlikte, sarı kek şimdi büyük ölçüde uranyum oksitlerin bir karışımıdır. Ayrıca porselen protezlerde doğal dişinkine benzer bir flüoresans vermek için kullanıldı ve bir zamanlar seramikte sırlarda fildişi ila sarı tonlar üretmek için kullanıldı. Bu ürünlere seryum oksit ile bir karışım halinde ilave edildi. Nihai uranyum bileşimi, ortalama yaklaşık% 0.02 olan ağırlıkça% 0.008 ila% 0.1 uranyum idi. Uygulama 1980'lerin sonunda durmuş gibi görünüyor.
Uranyumun ekstrakte edilmesi için klasik prosedürde, dirgen kırılır ve sülfürik ve nitrik asitlerle karıştırılır. Uranyum uranil sülfat oluşturmak üzere çözülür ve uranyum çökeltisini sodyum diuranat olarak yapmak için sodyum hidroksit eklenir. Uranyumun uraninit cevherlerinden ekstrakte edilmesine yönelik bu daha eski yöntem, mevcut uygulamada çözücü ekstraksiyonu, iyon değişimi ve uçuculuk yöntemleri gibi prosedürlerle değiştirilmiştir.
Geçmişte uranyum camı veya vazelin camı üretmek için yaygın olarak kullanıldı, sodyum tuzu ilk eriyiğin ateşlenmesi sırasında kolayca silika matrisine çözüldü.
Uranyum cevherlerinin öğütülmesinin alkalin işlemi, sarı kek olarak adlandırılan yarı rafine edilmiş ürünü üretmek için hamile liç çözeltisinden sodyum uranatın çökeltilmesini içerir.
Sodyum uranat, urano-uranik oksit ve sodyum klorat birlikte ısıtılarak amorf formda elde edilebilir; veya sodyum uranil asetat veya karbonatın ısıtılmasıyla elde edilebilir. Kristal form, kaynaşmış sodyum klorüre küçük miktarlarda yeşil oksit ilave edilerek veya şekilsiz formu kaynaşmış sodyum klorür içinde çözerek ve kristalleşmenin gerçekleşmesine izin verilerek üretilir. Kırmızımsı-sarı ila yeşilimsi-sarı prizmalar veya broşürler verir.

Formül M ben 2 U n O 3 n ⁺ 1 (M ben Tek değerli metallerle temsil edilen bileşikler için genel bir isimdir, n = 1-6). N = 1 olduğunda M ben 2 UO 4 (1) uranat, n = 2 M ben (Genellikle ağır uranate adlandırılır) 2 u 2 O 7 diuranate, n = 3 E ben 2 U 3 O 1 0 triuranat olarak adlandırılır. Ayrıca M ben 4 UO 5 , E ben ben 3 UO 6 dahil edilebilir. Genellikle, turuncu ila sarı bir kristaldir. En yaygın olarak bilinen diuranate, örneğin,, uranil (Ⅵ) tuzu [UO 2] X, 2 (X, tek değerli bir asit grubu olduğu). Eklenen verimleri amonyum diuranate (NH4) 2 u 2 O 7. (NH4) 2 u 2 O 7 uranyum ayırma ve gravimetrik analizi için kullanılır. Birçok uranates bir baz ile UO 3 ısıtılması ve uranyum (VI) 'eritilmesi ile elde edilir. M ben 2 UO 4 (M ben = Li, Na, K, 1 / 2Ca, 1 / 2SR, vs.) ⁻ tetrahedral UO 4 2のörneğin CrO 4 olarak 2 içermez. Örneğin, CaUO 4'te, örneğin OO gibi bir birim (1.9 mm UO mesafe) 6o ayrıca dikey olarak bağlı olduğu tabakalar arasında Ca 2間に(2,3 mm UO mesafesi) sahiptir. Çift oksittir. Hepsi alkali metal tuzları dahil olmak üzere suda çözünmez.
Katsumi Nakahara

Okunma: 369