Turkmence merhaba nasil denir

Turkmence merhaba nasil denir

İçindekiler

Türkmence merhaba nasıl denir?

Sayfayı bastır

Evet/Hayır Hawa / Ýok İyi/Kötü Ýaşy / Ýaman Merhaba / Hoşçakalın Salam / Hoş boluň Günaydın / İyi geceler Ertiriňiz haýyrly bolsun / Gijäňiz rahat bolsun Teşekkürler / Lütfen Sag boluň / Baş üstüne Turkmence dil ne demek?

TürkmenceTürkmenistan / Resmi diliTürkmence, çoğunluğu Türkmenistan’da yaşayan Türkmenlerin konuştuğu Türk dil ailesine bağlı Doğu Oğuz dili. Dil, Türkmenistan’daki yaklaşık 7 milyon konuşuru ile resmi dil olup, çevresindeki Afganistan ile İran’ın sınır bölgelerinde de konuşulur. Vikipedi

Turkmence ekmek ne demek?

f. Ekmek. Aq nan – Beyaz ekmek.

Türkmence GOWY ne demek?

gowy görmek Eý görmek, söýmek, halamak.

Türkmenistan hangi alfabeyi kullanır?

Türkmen alfabesi, (Türkmence: Türkmen elipbiýi) Türkmen dilinin Latin harfleri yardımı ile yazımında kullanılan alfabedir. 1993 yılında beri Türkmenistan’da kullanılmaya başlanmıştır.

Türkmence de Celep ne demek?

koyun, keçi, sıgır gibi kesilecek hayvanların ticaretini yapan kimseye denir.

Türkmenistan hangi dine mensup?

2007 tahminlerine göre ülkenin etnik yapısı, %85 Türkmen, %5 Özbek, %4 Rus ve %6 diğer milletlerden oluşmaktadır. Ülkede, Türkmence, Özbekçe ve Rusça yaygın olarak konuşulmaktadır. Dini yapısı itibarıyla, %92 Müslüman, %6 Hristiyan, %2 diğer dinlere mensuptur.

Celeb kime denir?

– Sığır, keçi veya koyun gibi kesilecek hayvanların ticaretini yapan kimse. – İç oğlanı. Celep Kime Denir? Celep kelimesi halk arasında kesilecek olan hayvanların ticaretini yapan kişilere denmektedir.

Türkmen adı nereden geliyor?

İkinci teze göre Türkmen kelimesi, Türk kelimesine İran dillerinden gelen ve “Türke benzeyen” anlamı veren manand kelimesinin eklenmesiyle oluşmuştur. Modern araştırmacılar ise -man/-men ekinin yoğunluşturma işlevi gördüğü ve “saf Türk” veya “çoğu Türkler gibi” şeklinde tercüme edilebileceğini öne sürmektedirler.

Türkmen nereye bağlı?

Orta Asya ülkelerinden olan Türkmenistan güneyden İran, batıdan Hazar Denizi, kuzeyden Kazakistan, kuzeydoğudan Özbekistan, güneydoğudan Afganistan’la çevrilidir. Ülkenin en uzun sınırı Özbekistan ile, en kısa sınırı ise Kazakistan iledir.

Okunma: 319