Türkiye'de petrol rafinerileri hangi illerde dir?

Türkiye'de petrol rafinerileri hangi illerde dir?

İçindekiler: Türkiye'de petrol rafinerileri hangi illerde dir? Petrol fabrikası hangi illerde bulunur? Tüpraş hangi illerde var? Tüpraş in sahibi kim? Tüpraş Genel Müdürü kim? Tüpraş ihalesini kim aldı? Türk Telekom özelleşmesi ne zaman bitecek? Türk Telekom ne kadara özelleştirildi? Koç Tüpraşı kaça aldı? Hisse senedinin defter değeri nasıl hesaplanır? Türkiye'de petrol rafinerileri hangi illerde dir?

Petrol rafinerilerinin bulunduğu iller hangileridir?Ülkemizde bulunan petrol rafinerileri ise şu şekildedir:*İzmir – Aliağa Rafinerisi.*İzmit – Kocaeli – İpraş Rafinerisi.*Mersin – Ataş Rafinerisi.*Batman – Batman Rafinerisi.*Kırıkkale – Orta Anadolu Rafinerisi.

Petrol fabrikası hangi illerde bulunur?

Türkiye'den fazla petrol üreten şehirler sırasıyla Batman, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin ve Şanlıurfa. Ayrıca Adana, Kırklareli, Kilis ve Siirt illerinde de az da olsa petrol üretimi yapılıyor.

Tüpraş hangi illerde var?

Türkiye Petrol Rafinerileri veya kısaca TÜPRAŞ, 1983'te Batman, İzmir, İzmit ve Kırıkkale'deki devlete ait 4 petrol rafinerisinin birleştirilmesiyle çatı şirket olarak kurulan ve 2006'da özelleştirilerek Koç Holding'e devredilen anonim şirket.

Tüpraş in sahibi kim?

Koç Holding

Tüpraş Genel Müdürü kim?

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (TÜPRAŞ)'ın Genel Müdürlüğü görevini yıl sonunda sonlandıracak olan Yavuz Erkut'un yerine, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yelmenoğlu atandı.

Tüpraş ihalesini kim aldı?

Uzun yıllar bir Kamu İktisadı Teşekkülü olan Tüpraş, yüzde 51 oranındaki hissesinin blok satışı için ÖİB tarafından 12 Eylül 2005 tarihinde ihale düzenlendi. İhaleyi, 4 milyar 140 milyon dolar ile Koç-Shell Ortak Girişim Grubu kazandı.

Türk Telekom özelleşmesi ne zaman bitecek?

Şirket, 14 Kasım 2005 yılında özelleştirme çalışmaları kapsamında, %55 hissesi ile Oger Telekomünikasyon A.Ş.'ye devredildi. 6 milyar 550 milyon dolara gerçekleşen devir, cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştur.

Türk Telekom ne kadara özelleştirildi?

6.

Koç Tüpraşı kaça aldı?

TÜPRAŞ'ın yüzde 51 hissesinin özelleştirme ihalesinin galibi Koç-Shell konsorsiyumu oldu. İhale, 4'ü yazılı 11 sözlü olmak üzere toplam 15 turda sonuçlanırken son aşamada Çalık-Indian Oil konsorsiyumu ile karşı karşıya kalan Koç, 4 milyar 140 milyon dolarlık teklifi ile ihaleyi kazandı.

Hisse senedinin defter değeri nasıl hesaplanır?

Hisse defter değeri (HDD) şirketlerin öz sermayelerinin paylara bölünmesi yöntemiyle hesaplanan bir değerdir. Ayrıca bu defter değeri, muhasebe değeri olarak da adlandırılmaktadır. Bir şirketin defter değeri, mali ve finansal tablolarına kaydedilmiş değeridir .

Okunma: 344