Turk Telekom modem isiklari nasil yanmali

Turk Telekom modem isiklari nasil yanmali

Blog Turk Telekom modem isiklari nasil yanmali?

İçindekiler

Türk Telekom modem ışıkları nasıl yanmalı?

Modem Üzerinde yanması gereken ışıklar nelerdir?

Cihazın power ışığı sabit yanmalıdır. DSL ışığı sabit yanmalıdır.(Turuncu veya Yeşil yanabilir) İnternet ışığı yanıp söner şekildedir. Lan ışıkları cihazın arkasındaki lan portlarından kablo takılı olan rakama ait olan ışıklar yanıp söner şekildedir.

Modemde kırmızı ışık yanıyor ne yapmalıyım?

İnternet ışığınızın kırmızı yanması modeminizin internet servis sağlayıcınızdan IP adresi alamadığı anlamına gelir. Modeminizde WAN portu (Modemin arkasında mavi renkli port) varsa ve WAN portuna kablo takılıysa kabloyu çıkartıp LAN (Sarı renkli girişler) portlarından herhangi birisine takmanız gerekmektedir.

Modemde kırmızı ışık yanıyor neden?

İşte böyle bir durumla karşılaştığınızda yani modem internet ışığı kırmızı yanıyor ise maalesef internete bağlanamıyorsunuz demektir. Yeşil yanması gerekirken kırmızı olan modem internet ışığı, modeminizin internet sağlayıcı firmadan IP adresi alamaması olarak tanımlanır.

Modemin arızalı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Genel olarak karşınıza çıkan modem arızalarından biri WLAN ışığının yanmamasıdır. WLAN ışığı modemin kablosuz bağlantısını gösterdiği için yanıp sönme şeklinde çalışma sağlaması gerekir. Modeminizde böyle bir durum yoksa arıza sorunundan şüphelenebilirsiniz.

Modemde DSL ışığı yanmıyor ne yapmalıyım?

DSL ışığı yanmıyorsa DSL bağlantısı yanlış yapılmıştır ya da hiç yapılmamıştır. Ethernet ışığı yeşil yanıyorsa Modem LAN ile bağlantı kurmayı başarmıştır. Ethernet ışığı yanmıyorsa Ethernet kablosu takılmamıştır ya da devre dışı bir bağlantı vardır. WLAN 2.4G ışığı yeşil yanıyorsa kablosuz bağlantı etkindir.

TP Link modem ayarları nasıl olmalı?

Tp-Link Modem Ayarları

Dışarıdan gelen kabloyu MAVİ girişe takın. Fabrika ayarları olarak cihazınıza tanımlı olan bilgiler Tp-Link Routerin alt kısmında yazılıdır. Cihazınıza elektrik kablosunu taktıktan sonra ve dışarıdan gelen kabloyu MAVİ girişe taktıktan sonra cihaza kablolu veya kablosuz bağlantı yapın.

Okunma: 320