TUBITAK 4006 nin amaci nedir?

TUBITAK 4006 nin amaci nedir?

TÜBİTAK 4006 nın amacı nedir?

TÜBİTAK, 4006 – Bilim Fuarları Destekleme Programı adı verdiği bir çağrı programıyla, 5-12. sınıf öğrencilerinin öğretim programları dahilinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda seçtikleri konu üzerine araştırmalar yapmasını ve bu araştırmaların sonuçlarını sergileyecekleri bir ortam sunma hedefinde.

TÜBİTAK ta ne yapılır?

TÜBİTAK Bilim Fuarlarının çıkış noktası okul ortamında okulun imkanlarını kullanarak bilim fuarı düzenlenmesidir. Diğer bir önemli nokta ise öğrencilerin çevrelerinde var olan malzeme ve kaynakları kullanarak proje geliştirmeleri ve sunmalarını sağlamaktır.

TÜBİTAK bilim Fuarı ne demek?

TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün ge- liştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenle- nen bilimsel faaliyetlerdir.

4006 anlamı nedir?

okulların tübitak’ın gönderdiği hibe ile hizmet alanlarına göre belli sayıda proje yapmaları ile sergiye dönüştürdüğü fuarlardır. 4006 tübitak bilim fuarı başvuruları eğitim-öğretim yılının ilk döneminde alınmaktadır.

TÜBİTAK projeleri ne olabilir?

Arabalar, giysiler, kozmetik, bilgisayar oyunları, teknolojik oyuncaklar gibi akla gelen tüm konular birer proje konusu olabilir. Konuyu belirlerken araştırma sorularını da belirlemeniz ge- rekir.

4006 Tübitak bilim Fuarı ne zaman?

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 9. Bilim Fuarları (2020-2021 çağrısı) kapsamında 7 Şubat – 17 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen/gerçekleştirilecek olan bilim fuarları için “Fuar Sonuç Sistemi” açılmıştır.

Tübitak proje panosu nasıl hazırlanır?

· Panoda kullanılacak görseller en az 1 metreden net anlaşılabilmelidir. · Pano yazıları imkanlar dahilinde bilgisayarda yazılmalıdır. · Elle yazılan yazılar okunaklı, açık, standart harflere uygun yazı kullanılmalıdır. · Yazılar panoya en az 1 metre mesafeden rahat okunabilmeli, başlıklar daha koyu ve büyük yazılmalı.

Tübitak Poster nasıl hazırlanır?

· Pano yazıları imkanlar dahilinde bilgisayarda yazılmalıdır. · Elle yazılan yazılar okunaklı, açık, standart harflere uygun yazı kullanılmalıdır. · Yazılar panoya en az 1 metre mesafeden rahat okunabilmeli, başlıklar daha koyu ve büyük yazılmalı. · Kullanılacak görsellerin 20x25cm veya 12x18cm boyutlarında olmalıdır.

Okunma: 344