transit ticaret Nedir ?

transit ticaret Nedir ?

genel bakış

Kara Kilitli Devletlerin Transit Ticareti Konvansiyonu, kilitli ülkelerin kara limanlarına ve limanlardan mal taşımasına izin veren uluslararası kuralları ele alan çok taraflı bir antlaşmadır. Sözleşme, hem karada kilitli devletler hem de anlaşmayı onaylayan kıyı devletleri üzerinde yükümlülükler getiriyor.
Kongre, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kurulan Birleşmiş Milletler Kara Kilitli Ülkeler Transit Ticaret Konferansı'nda sonuçlandırıldı. 8 Temmuz 1965 tarihinde imzalanmış ve imzalanmıştır. Anlaşma 9 Haziran 1967'de yürürlüğe girmiştir.
Sözleşmeyi onaylayan kıyı devletleri (“transit devletler” olarak da bilinir), transit geçiş bölgelerine veya transitteki bir kıyı limanına mal taşımak isteyen antlaşmaya taraf olan toprakla kilitlenmiş devletlerle düzenlemeler yapmayı kabul eder. belirtmek, bildirmek. Transit devletler, taşınan malların menşe veya varış yerine göre ayrımcılık yapmayacaklarını kabul eder. Kara-kilitli devletler, transit devletlerin, kara kilitli devlet mallarının geçişini denetlemek ya da korumak için yaptıkları harcamalardan sorumlu olmayı kabul eder.
Sözleşme, kilitli devletlerin özel dezavantajlı konumlarını tanıyan ilk uluslararası anlaşma olarak kaydedilmiştir.
Haziran 2014 itibariyle, antlaşma, yaklaşık olarak karadan ve kıyıdan ayrılmış bir devletten oluşan 43 devlet tarafından onaylandı. Sözleşme, esas olarak, kıyı ve karaya kilitli devletler arasında yapılacak geçiş düzenlemeleri için benzer hükümler içeren, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi tarafından yerine getirilmiştir. A ülkesinden C ülkesine ihraç edilen yükün B ülkesinden geçtiği durumda, B ülkesinden ticaretin geçmesi denilmektedir. Resmi olarak, röle ticareti ile aynıdır, ancak B ülkesi, yalnızca kargo taşımacılığına ilişkin navlun ve sigorta primi gelirini alır ve aracılık ticaretinden farklı olarak, herhangi bir sözleşme yönünü içermez.

Okunma: 344