Trafikte ters yone girmenin cezasi ne kadar?

Trafikte ters yone girmenin cezasi ne kadar?

Blog Trafikte ters yone girmenin cezasi ne kadar? by Admin Eylül 24, 2020

İçindekiler

Trafikte ters yöne girmenin cezası ne kadar?

Halk arasında ters yönde araç kullanmak olarak da bilinen ters yön cezasının trafik ceza maddesindeki ismi 46/2-h dir. Her yıl caydırıcılığı da sağlaması sebebi ile ceza miktarları artış göstermektedir. 2021 yılında ceza miktarı 1.399 TL iken 504 TL zamlanarak, 2022 yılı itibari ile 1.903 TL olarak güncellenmiştir.

Ters yön ne demek?

46/2-h trafik ceza maddesi, ters yönde araç kullanmak olarak bilinen trafik cezasıdır. Ters yön nedir? Taşıt giremez levhası, araç girişinin yasaklandığı alanlardır. Ayrıca bölünmüş karayollarında refüj başı ek levhasıyla belirlenen mecbir istikamet levhalarının ihlalleri de aynı kapıya çıkmaktadır.

EDS ters yön cezası yazar mı?

Bu konu hakkında yetkililerden edinilen bilgiye göre, ters yönde giderken bir kere EDS’ye yakalanan sürücüye diğer geçişlerden ceza kesilmiyor. Yani bir kere girilen ters yönden bir sefer ceza kesiliyor.

Sola dönüş cezası ne kadar?

53/1-b ceza maddesine yılda bir kez zam yapıldığını unutmayın. 2020 yılında sola dönüş kurallarına uymama cezası 132 Türk Lirasıdır. Ancak ceza size yazıldıktan sonra on beş gün içerisinde öderseniz sola dönüş kurallarına uymama cezasını 99 Türk Lirası olarak ödeyebileceğinizi unutmayın.

Ters yön cezası sisteme ne zaman düşer?

RADAR CEZASI E-DEVLETE NE ZAMAN DÜŞER? Radar tarafından plakanıza yazılan trafik cezaları sisteme 3 gün içerisinde e-devlet sistemine yansıtılmaktadır. Ayrıca adınıza kayıtlı olan aracın trafik cezası sorgulaması işlemlerini de e-devlet üzerinden kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Ters yönde Mobese ceza yazar mı?

TERS YÖN CEZASI PLAKAYA YAZILIR MI? Günümüzdeki teknolojilerle beraber trafik denetimleri daha da arttı. Mobese gibi kamera sistemleri ile ters yön ihlalleri tespit edilebilmektedir. Daha sonra aracın plakasına ilgili ceza tutarı yazılabilir.

Tek yön cezası ne kadar?

Trafikte ters yöne araç kullanma cezası Trafik Kanunun 46/2-h maddesine göre belirlenmektedir. Geçtiğimiz yılda ters yöne ceza tutarı 1.228 TL olarak belirlenmişti. 2021 yılı itibariyle 111 TL zamlanarak 1,339 TL olarak kabul edildi. Şu an ters yön cezası 1,339 TL’dir.

Mobese cezası e Devlete ne zaman düşer?

E devlete ceza ne zaman düşer? 3 iş günü içerisinde tüm bilgiler e-devlete düşmektedir. Trafik cezası tebligatı ne zaman gelir? Ceza kesinleştikten sonra 10 iş günü içerisinde tebligat gelmektedir.

Mobese nasıl ceza keser?

– “MOBESE Sisteminde hız ihlali yapan araç, radar tarafından ne kadar uzaklıktan tespit edilebiliyor, tüm ihlallere ceza yazılıyor mu?” Hız ihlali yapan araç, MOBESE sistemi tarafından 50 metre ile 1000 metre arasında tespit edilebiliyor. Tespit edilen tüm ihlallere ceza veriliyor.

Okunma: 318