Topluluk isimleri çoğul eki alırsa ne olur?

Topluluk isimleri çoğul eki alırsa ne olur?

İçindekiler: Topluluk isimleri çoğul eki alırsa ne olur? Ülke tekil mi çoğul mu? Istanbul topluluk ismi midir? Türkler çoğul mu topluluk mu? Çiçekler topluluk ismi midir? Ordular çoğul mu topluluk mu? Ahmetler çoğul mu? Araba topluluk ismi midir? Sporcunun topluluk adı nedir? Tabur topluluk ismi midir? Jüri tekil mi çoğul mu? Özel isimler tekil midir? Isim görevi nedir? Topluluk isimleri çoğul eki alırsa ne olur?

Topluluk isimleri,çoğul ekleri almamasına rağmen birden fazla nesneyi,varlığı,cismi ifade eden sözcüklerdir. Topluluk isimleri,-ler -lar çoğul eki almadan topluluk ismidir. Bir sözcüğün topluluk ismi olmamasına rağmen çoğul eki alsa da topluluk adı olmaz.

Ülke tekil mi çoğul mu?

İlk cümlede alınan ülke aslında o ülkede yaşayan insanları kastettiği için topluluk oluyor ama ikinci örnekte bu söz konusu ülke çoğul anlamda değil. İkinci cümlede ülke değil de Osmanlı İmparatorluğu topluluk olarak alınabilir.

Istanbul topluluk ismi midir?

Şehir isimleri çoğul olmaz. ... Bu şehirlerin ve tüm şehirlerin ismi tekildir. İzmirler ya da İstanbullar diye bir kelime yoktur.

Türkler çoğul mu topluluk mu?

Türkler çoğuldur çünkü "ler, lar" Eki vardır. Topluluk adı ler ve lar Eki olmadan birden fazla kişiyi belirten kelimelerdir.

Çiçekler topluluk ismi midir?

Cevap. Cevap: Biçimce tekil oldukları halde anlamca çoğul olan adlardır.

Ordular çoğul mu topluluk mu?

Topluluk adları biçimce tekil adlardır. Ancak (bilgi yelpazesi.net) (-lar, -ler) çoğul ekiyle çoğullanabilir. Örnek: Aileler, ordular, ormanlar, sürüler, sınflar, ekipler, takımlar…

Ahmetler çoğul mu?

Özel isimler sadece tek bir varlığı göstermiş olmasına rağmen aşağıdaki durumlarda çoğul hale getirilmektedirler : -gil eki görevi görür ve bir kişinin ailesi veya soyu kastedilir. "Ahmetler'e gideceğiz , Mustafalara gideceğiz" cümleleri örnek verilebilir. ... "Sınıftaki Ali'ler benimle gelsin" cümlesi örnek gösterilebilir.

Araba topluluk ismi midir?

Cevap. Arabalar kelimesinin topluluk ismi taşıt veya otomotivdir.

Sporcunun topluluk adı nedir?

- Sizin sorunuzun cevabı, sporcu kelimesinin topluluk adı, yani birden fazla sporcu anlamını taşıyan kelime takım olacaktır.

Tabur topluluk ismi midir?

Evet topluluk ismidir. Çünkü taburda çok insan var isim olarak söylenmiş sadece...

Jüri tekil mi çoğul mu?

Cevap. jüri kelimesi topluluk ismidir.

Özel isimler tekil midir?

Buraya kadar yapılan tasnife göre her kelimenin birden fazla özelliği vardır: Varlıklara verilişine göre: özel isim, cins ismi. Maddelerine göre : soyut, somut. Varlıkların sayılarına göre : tekil isim, çoğul isim, topluluk ismi.

Isim görevi nedir?

İsim, özel-genel (cins), canlı-cansız, somut-soyut tüm varlık, kavram ve olayları karşılayan sözcüklerdir.

Okunma: 318