TOKI Kurada yedek olmak ne demek

TOKI Kurada yedek olmak ne demek

İçindekiler

TOKİ Kurada yedek olmak ne demek?

İlk etapta yedek hak sahibi asil hak sahibi gibi tüm işlemleri yapmalıdır. Daha sonra asil hak sahipleri sözleşmelerini imzalar ve kalan konut sayısı belirlenir. Bu kalan konutlar için yedek hak sahipleri kura sıralamasına göre işlemlerini yapar.

TOKİ yedek listesi ne demek?

TOKİ yedek olunca ne oluyor? İsmi yedek listesinde yer alan kimselerin asil alıcıların sözleşme işlemlerinin bitmesi ve kalan konut sayısının belirlenmesi beklemeleri gerekiyor….

TOKİ sözleşme tarihi geçerse ne olur?

* Tüm sözleşme işlemleri bitene kadar gelmeyen kişiler konut alma haklarını kaybedeceklerdir. 12 Şubat 2016 mesai bitimine kadar sözleşme imzalama işlemlerini yapmayanlar konut alma haklarını kaybedeceklerdir. Kalan konutlar için yedek alıcılara sözleşme imzalatılacaktır.

TOKİ para iadesi nasıl alınır?

Para iadesi için başvuru sahiplerinin kimlik belgeleri ile şahsen TOKİ başvuru parası yatırdıkları banka şubesini ziyaret etmeleri yeterli olacak. Yani başvuru parası hangi şubeye yatırıldıysa o şubeden sadece parayı yatıran kişinin kimlik belgesi ile başvuru yapılarak paranın iadesi alınacak.

TOKİ asil ne demek?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kuras çekilen projelerde kazanan isimler asil ve yedek olarak açıklanıyor.

TOKİ evlerinin devri nasıl yapılır?

TOKİ için tapu devrini internet üzerinden yapma, 2020 itibariyle gerçekleştirilmeye başlatılmıştır. Yeni oluşturulmuş “web-tapu sistemi” adlı sistem üzerinden borcu bitmiş TOKİ dairelerinin devir işlemlerini gerçekleştirebilir.

TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2022?

Asil hak sahipleriyle sözleşmeler 18 Nisan 2022 – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında imzalanacak. Yedek hak sahipleriyle 16 Mayıs 2022 – 20 Mayıs 2022 (Asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemlerini tamamladıktan sonra kalan konutlar için) sözleşme imzalanacak.

TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2021?

TOKİ kurasında isimleri çıkan hak sahiplerinin sözleşmeleri, belirtilen tarihler aralığında Ziraat Bankası Sandıklı Şubesinde yapılacak olup, bu tarihlerde gelemeyen hak sahipleri 28/10/2021 ile 05/11/2021 tarihleri arasında sözleşme imzalayabileceklerdir.

TOKİ para iadesi Atm’den alınır mı?

Merhaba, Kura sonucu hak sahibi olamayan vatandaşlarımız Ziraat Bankası ATM’lerinden veya şubelerden iade işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

TOKİ para iadesi nasıl alinir 2022?

TOKİ kurada hak sahibi olamayanlar ise başvuru bedellerini geri alıyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası tarafından başvuru yapıp kurada hak sahibi olamayan vatandaşlara başvuru ücretleri 2 iş günü içerisinde hesaplarına yatırılıyor. Bu durumda vatandaşlar bankaya gitmek zorunda kalmıyor.

Yedek olarak yerleştiniz ne demek?

Yedek olarak kazandınız: Bu ibareyi görenler ise, okula yedek sıradan yerleşmişlerdir. Yani asil olarak kazananlardan kayıt yaptırmayan öğrenci olursa yerine sıradan yedek öğrenciler alınacaktır anlamına geliyor.

TOKİ tahsilat bekleniyor ne demek?

Merhaba, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen başvurularda tahsilat işleminin tamamlanması ile birlikte “Sonuçlanmamış Başvuru Var” ibaresi başvurunun onaylandığı yalnız kura neticesinde hak sahipliğinin henüz belirlenmediğini ifade etmektedir.

Okunma: 318