Ticari amacla sehirler arasi yolda yuk ve yolcu tasimaciligi yapan soforlerin 4 5 saat devamli arac kullandiktan sonra en az kac dakika dinlenmeleri gerekir?

Ticari amacla sehirler arasi yolda yuk ve yolcu tasimaciligi yapan soforlerin 4 5 saat devamli arac kullandiktan sonra en az kac dakika dinlenmeleri gerekir?

İçindekiler

Ticari amaçla şehirler arası yolda yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin 4 5 saat devamlı araç kullandıktan sonra en az kaç dakika dinlenmeleri gerekir?

Bu şoförler sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahata çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir. Bu molalar süresince şoförler başka bir işle meşgul olamazlar.

En yüksek tır şoförü maaşı hangi ülkede?

İşe yeni başlayan bir TIR sürücüsü yıllık ortalama 80 bin Kanada doları (283 bin Türk lirası) kazanıyor. Bu ücret bazı yerlerde 100 bin Kanada dolarına (354 bin Türk lirası) kadar yükseliyor.

Kesintisiz kaç saat araç kullanabilir?

Uzun yol şoförleri 24 saat içerisinde en fazla 9 saat araç kullanma hakkına sahiptir. Ayrıca bir hafta içerisinde 56 saat, iki hafta da 90 saat araç kullanma hakları bulunmaktadır.

Ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu bir araçta 2 sürücüsü görevli ise her birinin dinlenme ve çalışma saat Koşullaları nasıl olur?

Aracın en az iki şoförle kullanılması durumunda her 30 saatlik sürede her bir şoför en az 8 saat kesintisiz olarak dinlenecektir.

Uzun yolda araç kullanan otomobil sürücülerinin mola verme sıklığı ve süresi en azından ne olmalıdır?

Kanuna göre uzun yola çıkan ticari araçlar 4,5 saatte bir mola vermek zorundadırlar ve mola süresinin ise 15 ile 45 dakika arasında olması gerekmektedir. 45 dakikalık mola süresinin ardından araç sürücüleri bir 4,5 saat daha araç kullanabilirler.

Günde kaç saat araç kullanabilir?

Günlük Araç Kullanma Süresi : Günde en fazla 9 saat araç kullanılabilir. Bu süre bir hafta içinde 2 defa 10 saate çıkarılabilir. Bu durumda, haftada toplam sürüş süreniz her ne olursa olsun 56 saatten fazla olamaz.

Şoförler kaç saat çalışır?

Haftalık çalışma süresi 6 gün ve en fazla 56 saattir. Şoförler haftada 1 gün (24 saat) izin kullanmak mecburiyetindedirler.

Okunma: 345