Tekiya Nedir ?

Tekiya Nedir ?

genel bakış

Tekiya (的屋veyaキテ屋"seyyar satıcılar") bakuto birlikte ( "kumarbazlar"), tarihsel olarak modern bir yakuza için selefin, gezici Japon tüccarlar vardır.
İlk bakuto birlikte 18. yüzyılın başlarında ortaya tekiya, piyasalar ve festivallerde taşınabilir tezgahlarda kurma, kırsal etrafında seyahat ediyorum. Malları tipik olarak düşük kalitede olduğundan ve satış uygulamalarının genellikle aldatıcı ve zorlayıcı olduğu için gölgeli bir itibara sahiplerdi. Birçoğu, tekiya ile uğraşırken halkın genel güvensizliğine eklenen burakumin gibi alçak kadından geliyordu .
Tekiya örgütlü gruplar oluşturmaya başladıkça, bugünün yakuza temelleri atıldı. Tekiya sıkı kurallarla yaşadı ve çeteleri, patronların, altüstlerin ve takipçilerin oyabun-kobun sistemini kullandı. Bakü’den farklı olarak (Japonya’da kumar oynamış ve hala yasadışıdır), tekiya’nın çalışma dizisi genellikle dürüsttü. Ama aynı zamanda koruma raketleri ve çete savaşları gibi yasadışı faaliyetlerde bulundular. Ayrıca, gezici yaşam tarzları sık sık kendi saflarına katılmak için kaçaklar çekti.
Tekiya / bakuto hatları 20. yüzyılda modern Japon Yakuza ortaya çıkması ile bulanık olmasına rağmen, günümüz Yakuza birçok hala diğeri üzerinde bir grup ile tanımlar.
Tekiyada gevşek bir Amerikan eşdeğeri, karnavalda görülebilir.

Özel ürünler satan bir tüccar. Özel bir ürün, mevsimlik bir üründür, yani mevsimlik bir üründür. Bir zaman sınırı var ve o saatte satmazsanız atık bir ürün olacak ya da gelecek yıl o zamanı beklemediğinizde alıcı olmayacak. Örneğin, Yılbaşı 2. hazine gemisi haritası, 7. Nazuna, 15. talaş, Mart civcivleri, Mayıs Tangosu, Temmuz Tanabata ve Urabon eşyaları, 15 Ağustos gecesi ve 9. Ayın 13. gecesinde Susuki, Ekim ayında Houka inananları için giydirilmiş pamuk ve sashimi çiçekleri, Kasım ayında Tori no Ichi'de ayılar, gemiye girer, kafasına patates, Aralık sonundan itibaren Yeni Yıl malzemeleri vb. bu ürünleri sezonluk olarak peş peşe sattı Öyle görünüyor ki, erken modern dönemin ortalarından itibaren böyle bir iş kurulmuştu, ancak "Kimonoshi" adının sadece Edo için olduğu ve yukarıda bahsedilmediği söyleniyor. Günümüzde, bu kelimenin asıl anlamı unutulmuş ve "uzman" terimi, geçici bir miktar para kazanmayı hedefleyen bir işçiye atıfta bulunmaya başlamıştır.
Motoo Endo

Okunma: 378