Tek hat tanimli telefon alinir mi?

Tek hat tanimli telefon alinir mi?

Yönergeler Tek hat tanimli telefon alinir mi? by Admin Mayıs 18, 2020

İçindekiler

Tek hat tanımlı telefon alınır mı?

Telekominikasyon Kurumu, faturalı olarak satıldığı kanıtlanan klonlanmış telefonları, “tek hatla” kullanmak kaydıyla görüşmeye açma kararı aldı. Sadece bir hatla kullanımına izin verilen bu telefonlarda, hattın değiştirilmesi durumunda telefonun sinyal alması önleniyor.

Kaçak telefon neden ucuz?

Aradaki tek fark bu telefonların ülkeye kaçak yollarla sokulmuş olması. Kısacası satın aldığınız kaçak telefon, yüzde 25’lik ÖTV, yüzde 18’lik KDV ve yüzde 6’lık TRT Payı’ndan muaf oluyor. İşte tam olarak da bu sebeplerden ötürü kaçak telefonların fiyatı, ülkemizde garantili olarak satılan telefonlardan çok daha ucuz.

Xiaomi kaçak telefon alınır mı?

Kaçak telefon alıp satmak yasalara aykırıdır. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Polisi bu tür şeyler ile özel olarak ilgilenmektedir. Kaçak Xiaomi satan kimseler için hukuki yaptırımlar mevcuttur. Bu yaptırımlar arasında para cezası ve hapis cezası da mevcuttur.

Kaçak telefonlar orjinal olur mu?

Kaçak telefonlar orijinal telefonlardır. Sahte, kalitesiz, çakma değillerdir. Normal olarak Türkiye’de satılan bir cihaz ile kaçak cihaz arasında donanımsal olarak hiçbir fark bulunmamaktadır. Kaça telefonların en cazip farkı fiyat olarak kayıtlı garantili cihazlara göre yarı yarıya daha ucuz olmasıdır.

Kaçak telefon iyi mi?

Ülkemizde resmi olarak satılan akıllı telefonlar, gümrük kaydı yapılan, vergilerin eklendiği ve devlet tarafından tanınmış güvenilir ve garantili ürünlerdir. Ancak kaçak telefonlar, kullanıcılara herhangi bir garanti hizmeti vermiyor.

Kaçak telefonun cezası var mı?

Bu suç organize olması halinde hapis cezası 10 yıla çıkarılacak. GSM ŞİRKETİNE CEZA: Elektronik kimlik bilgileri değiştirilmiş, kaçak ve çalıntı cihazlara haberleşme hizmeti verilemeyecek. Aykırılık halinde yasal olmayan her bir cihaz kullandırımından dolayı işletmeciye 50 bin YTL idari para cezası uygulanacak.

IMEI atılan cihaz kapanır mı?

5809 sayılı Kanunun 57 nci maddesi uyarınca, IMEI bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve IMEI bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılmaktadır.

Xiaomi telefonlara IMEI atılır mı?

Yeni Xiaomi modellerine IMEI atılamayacak. Ülkemizde cep telefonu üzerindeki ÖTV abartılı rakamlara gelmiş durumda. Öyle ki ÖTV, KDV, TRT vergisi hatta ÖTV’nin KDV’si gibi bileşik vergiler derken akıllı cep telefonu üzerindeki vergiler toplamda %94 gibi bir rakamı bulabiliyor.

Kaçak telefonun orjinal olduğunu nasıl anlarız?

Cihazınızın kaçak ya da çalıntı bir cihaz olmadığını sorgulamak için Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun E-Devlet üzerinden kullanabileceğiniz güzel bir aracı var. Telefonunuzda arama kısmına yazacağınız *#06# koduyla cihazınızın IMEI kodunuzu öğrenmekle başlayın.

Kacak telefon güvenilir mi?

Okunma: 386