Tedarik Stratejisi Nedir?

Tedarik Stratejisi Nedir?

İçindekiler

Tedarik Stratejisi Nedir?

Başka bir deyişle stratejik tedarik yönetimi maliyet iyileştirme ve verimlilik artırma fırsatlarının belirlenmesi için yapılan değerlendirmeler neticesinde tedarikçiler ile kurumsal hedeflere ulaşılmasını sağlayacak özel sözleşmelerin yapılması sürecidir.

Tedarik zinciri Entegrasyonu nedir?

Tedarik zinciri entegrasyonu, bir işletmedeki tüm faaliyetler ile işletmenin tedarikçilerinin, müşterilerinin ve diğer tedarik zinciri ortaklarının fonksiyonel faaliyetlerinin birbirleriyle bağlantılı olmasını ifade etmektedir (Sundram, Bahrin, Munir, & Zolait, 2018, s. 754).

Küresel tedarik ne demek?

Küresel tedarik zinciri, ürünün üretim aşamasından tüketiciye ulaşana kadarki süreci kapsıyor ve bu süreçteki operasyon ağını ifade ediyor. Zincirdeki halkalar, bileşenlerin imalatı, iş gücü arzı ve malların lojistiğini içeriyor.

Tedariğin 3 stratejisi nedir?

Çünkü tedarik zincirinin stratejik, taktiksel ve operasyonel olmak üzere üç yönetsel düzeyi bulunmaktadır.

Tedarik zinciri oluşturulmasının temel amacı nedir?

Bilgi Teknolojisi (BT), özellikle tedarik zincirindeki firmaların geleneksel sınırlarını kapsayan teknolojiler kullanıldığında tedarik zincirinin enteg- rasyonunu kolaylaştırabilmektedir. Bu türden BT organizasyonlar arası bilgi siste- mi olarak bilinmektedir. Elektronik veri değişimi (EDI) de bunun bir örneğidir3.

Tedarikçi entegrasyonu nedir?

Tedarikçi XML Entegrasyonu, e-ticaret ile internetten ürün satan işletmelerin sitesi ile bu işletmelerin ürün tedariği yaptığı işletmelerin e-ticaret sitesi arasında yapılan entegrasyona verilen isimdir.

Küresel tedarik zinciri Projesi Nedir?

Küresel Tedarik Zinciri Yetkinlik Projesi, Türkiye’de üretim yapan ve herhangi bir küresel markaya tedarikçi olan veya olabilecek firmaların, ara mamül üretim ve ihracat yetkinliklerinin arttırmayı hedefleyen bir destek programıdır.

Tedarikçilerin performans faktörleri nelerdir?

Tedarik zinciri yönetimini etkileyen faktörler müşteri ta- lepleri, küreselleşme, rekabet, bilgi ve iletişim, resmi etkiler, çevre, çalışanların bilgi ve becerileri olmak üzere yedi faktör altında incelenecektir.

Sipariş yapılandırma nedir?

Sipariş yapılandırma: Bu strateji karma bir stratejidir. Ürünler kısmen belirli bir seviyede tamamlanır ve kesin sipariş alındıktan sonra tamamıyla üretimi bitirilir.

Okunma: 344