Spikes protokolu nedir?

Spikes protokolu nedir?

Blog Spikes protokolu nedir?

İçindekiler

Spikes protokolü nedir?

Kötü haber verme protokolü (Spikes) Temel iletişim tekniklerini ve bilgi almayı kolaylaştırıcı soruları içeren 6 basamaklı bir sistemdir ve SPIKES bu basamakların baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltmadır.

Yaşam sonu bakımı nedir?

Hayat sonu bakımı, iyileşme ihtimali az gözüken ve ölüme ilerleyen hastalara yönelik özel bakım sistemidir. 40 yıl kadar önce İngiltere’de başlamış ve dünyanın pekçok ülkesine yayılmıştır. Önceleri hastaların hastahanelerde bakıldığı bu sistemde sonraları evde bakım hizmeti de başlatılmıştır.

Terminal dönemde palyatif bakım nedir?

Palyatif bakım, şifanın mümkün olmadığı terminal dönemde hastayı rahatlatacak, yaşam kalitesini en yüksek düzeyde tutacak tedavidir. Palyatif bakım, bu konuda eğitim almış profesyoneller tarafından uygun ortamlarda verilmelidir.

Kötü haber nasıl verilmelidir?

Hastalara kötü haber vermede esas adımlar ise; • İlk görüşmeye kesinti olmaması için yeteri kadar zaman ayırmak, • Kötü haber verme için sakin ve özel bir mekan seçimi, • Dürüst ve yalın bilgi verilmeli, • Hastaya verilen bilginin anlaşılıp anlaşılmadığı ve duygu durumun değerlendirilmesi, • Hastanın duygularını ifade …

Hastaya öleceği söylenmeli mi?

Hastalık hakları yönetmeliğinin 15. ve 19. maddesine göre de hasta, hastalığın seyri ve sonuçları hakkında bilgi alma hakkına sahiptir. Hasta kendisinin bilgi istememesi ve verilecek bilginin hastaya zarar verebilmesi halinde hastalık hastaya söylenmez.

Yaşam sonu Hizmetler nedir?

AMAÇ: Hastanemizde herhangi bir sebeple ex olmuş veya dışarıdan ex olarak kabul edilmiş tüm cenazelerin belirli bir süre için bozulmadan muhafaza edilmesi, gerekirse yıkanması ve defin işlemine hazır hale getirilmesi için yapılması gerekli işlemleri tanımlar.

Terminal dönemde bakım nedir?

Terminal dönem hasta bakımı ve tedavisi, hastalığı son aşamasına gelmiş yaşlı ve hastaların evde gerçekleştirilemeyen bakımının huzurevi – bakım merkezlerinde gerçekleştirilmesini ifade eder.

Palyatif serviste ne yapılır?

Palyatif bakım, yaşamı kısıtlayıcı hastalıkları olan kişiler için özel tıbbi ve hemşirelik bakımını kapsayan disiplinlerarası bir yaklaşım. Hastalığın herhangi bir aşamasında belirtilerden, ağrıdan, fiziksel ve biyolojik stresten rahatlatma sağlamaya odaklanır.

Okunma: 320