Sirt ve kurek kemigi agrisi icin hangi doktora gidilir?

Sirt ve kurek kemigi agrisi icin hangi doktora gidilir?

Trend olan Sirt ve kurek kemigi agrisi icin hangi doktora gidilir? by Admin Ağustos 8, 2020

İçindekiler

Sırt ve kürek kemiği ağrısı için hangi doktora gidilir?

Sırt ağrıları yaşayan bireyler öncelikli olarak aile hekimlerine gerekli başvuruda bulunabilir. Daha sonra ise aile hekimi durumun ciddiyetine bağlı olarak farklı doktorlara sevk edebilir. Genellikle sırt ağrıları söz konusu olduğunda bir ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına gözükmek gerekir.

Sırt nasırı için hangi doktora gidilir?

Bunun için öncelikle aile hekiminize başvurabilirsiniz. Aile hekiminizin ayrıntılı fiziksel muayenesinden sonra sorununuza bağlı olarak sizi ortopedi veya fizik tedavi uzmanına yönlendirebilir. Sırt ağrısı genellikle omurilikle bağlantılı olduğu için bir nöroloğa görünmeniz de gerekebilir.

Boyun ağrısı için hangi doktora gidilmeli?

Boyun ağrıları ufak egzersizler ile geçebilir. Fakat dinlenmelere rağmen uzun süre boyunca geçmeyen boyun ağrıları için mutlaka uzman bir hekime başvurulmalıdır. Bunun için hastanelerin Fizik tedavi bölümlerine veya Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne başvurulmalıdır.

Kürek kemiği ağrısı için hangi doktora gidilir?

Kürek Kemiği Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Kürek kemiği ağrısı söz konusu olduğu vakit mutlaka fizik tedavi doktoruna görünmek en önemli husustur. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne başvurmak suretiyle, ilgili tetkik ve teşhisler gerçekleştirilir.

Sol kürek kemiği neden ağrır?

Kürek Kemiği Ağrısı Neden Olur? Fizik muayene tanı koymak için temeldir. En sık nedeni kas ve tendon gerilme veya yaralanmasıdır. Duruş bozukluğu, uzun süre bilgisayar başında çalışma, alışık olunmayan pozisyonda uyuma, ağır yük kaldırma, yoğun veya yanlış teknikle egzersiz yapma gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.

Sırt nasırı nasıl anlaşılır?

Ayakta görmeye alışık olduğumuz nasırlar sırtta da oluşabiliyor. Daha çok kadınları tehdit eden sırt nasırı kol hareketi ile ortaya çıkan tıkırtı sesi, kürek kemiğinin yukarı kalkması ve etrafında şişlik, kolda kuvvetsizlik, kol ve sırt ağrısı olarak kendini gösteriyor.

Nasır tedavisi için hangi doktora gidilmeli?

Yukarıda belirtilen yöntemlerle de sonuca ulaşılamadığı takdirde son olarak cerrahi yöntem önerilir. Nasır tedavisi için Dermatoloji (cildiye) birimine gidilmelidir.

Okunma: 344