Sinif ici ogrenme ortami nasil olmalidir?

Sinif ici ogrenme ortami nasil olmalidir?

Sınıf içi öğrenme ortamı nasıl olmalıdır?

Etkili Bir Öğrenme Ortamının 10 Temel Özelliği

Soruları öğrenciler sorar, hem de iyi soruları! Sorulara cevaplardan daha çok değer verilir. 3. Fikirler çok çeşitli kaynaklardan gelir. Birbirinden farklı öğrenme modelleri kullanılır. 5. Sınıf yerine topluluk olarak öğrenilir. 6. Öğrenme kişiselleştirilmiştir. Öğrenci daha iyi nasıl öğrenir?

Eğer öğrenciler aşağıda belirtilenleri yaparlarsa daha iyi öğrenirler.

Bilgiyi kendi kelimeleriyle yeniden ifadelendirmek. Örneklendirmek. Çeşitli biçimlerinin ve durumlarının neler olduğunu ayırt etmek. Bilgi ile diğer faktörler ve fikirler arasında bağlantı kurmak. Bilgiyi çeşitli biçimlerde kullanmak.

Öğretme öğrenme ortamı nedir?

Öğrenme ortamı, öğretme ve öğrenmenin gerçekleştiği bir eğitim yaklaşımı, kültürel bağlam veya fiziksel ortama atıfta bulunabilir. Tipik olarak öğrencinin yaşadığı eğitim felsefesi veya bilgisi bağlamına atıfta bulunur ve ayrıca çeşitli öğrenme kültürlerini de kapsayabilir.

Konuların akılda kalması için ne yapılmalı?

8 Akılda Tutma Stratejisi

Öğrendiğiniz şeyi kendiniz için ilgi çekici hale getirin. Görsel hafızanızdan yararlanmanın bir yolunu bulun. Zihninizde bir hafıza ağacı oluşturun. Öğrenmeye çalıştığınız şeyleri, zaten bildiğiniz şeylerle ilişkilendirin. Ezberleyeceğiniz maddeleri tekrar tekrar yazın. Sınıfta disiplin nasıl sağlanır?

Sınıfta Disiplin Nasıl Sağlanır?

Çocuklardan her zaman en kötü şeyleri bekleyin. Öğrencilerinize asla onlardan neler beklediğinizi söylemeyin. Çocukları sık sık cezalandırın ve eleştirin. Bir öğrenci kötü davrandığında bütün sınıfı cezalandırın. Öğrencilere özel haklar vermeyin, onları yumuşatır.

Okunma: 344