Sigorta primi odenmezse ne olur?

Sigorta primi odenmezse ne olur?

Katkı Sigorta primi odenmezse ne olur? by Admin Ekim 6, 2020

İçindekiler

Sigorta primi ödenmezse ne olur?

Eğer bu süre zarfında da primler ödenmezse, bu durumda geçen süreler sigortalılık süresinden sayılmamaktadır. Bu bakımdan prim ödeme süreleri üzerinden 12 aydan daha fazla süre geçen aylara yönelik sigortalılık süreleri doğrudan silinmektedir.

Sigorta poliçesinin geç teslim edilmesinden kim sorumludur?

sigortacının, primin ödendiği tarihten itibaren gerçekleşen rizikolardan sorumlu olduğu hükme bağlanmıştı. 1926 tarihli Ticaret Kanunu’nun 959. maddesinde ise sigortacının sorumluluğunun, aksi kararlaştırılmadığı sürece, sigorta sözleşmesinden itibaren başlayacağı hükme bağlanmıştı.

1472 madde nedir?

Konuyu düzenleyen TTK. m. 1472 hükmü ise aşağıdaki gibidir: “Sigortacı, sigorta tazminatı ödediğinde hukuken sigorta ettirenin yerine geçer. Sigorta ettirenin gerçekleşen zarardan dolayı sorumlulara karşı dava hakkı varsa bu hak, tazmin ettiği bedel kadar sigortacıya intikal eder.

SGK gecikme cezası ne kadar?

Cevap 4-Kurum alacaklarının yasal süresi içerisinde ödenmemesi halinde, ödenmeyen kısmına sürenin bittiği tarihten itibaren ilk üç aylık sürede her ay için % 2 oranında gecikme cezası uygulanır.

Sigorta şirketinin sorumluluğu ne zaman başlar?

Sigortacının sorumluluğu, primin ödenmesi ile başlar. Aksi kararlaştırılmadıkça, primin ödenmemesi hâlinde, poliçe teslim edilmiş olsa dahi sigortacının sorumluluğu başlamaz ve bu şart poliçeye yazılır.

Sigorta ettirenin borçları nelerdir?

Sigorta ettirenin prim ödeme borcu 6102 sayılı TTK’nın 1430 ila 1434 hü- kümleri arasında primin ödenme zamanı, ödenme yeri, indirilmesi ve öden- memesinin sonuçlarını kapsar şekilde düzenlenmektedir. TTK.m.1430 hükmü uyarınca sigorta ettiren, sözleşmeyle kararlaştırılan primi ödemekle yükümlüdür.

Halefiyet ne anlama gelir?

Halefiyet, kelime anlamı olarak bir başkasının yerine geçme şeklinde tanımlanabilir. Esasında bir hukuk terimi olmakla birlikte borçlar hukukunun konusudur. Genellikle üçlü hukuki ilişkilerin söz konusu olduğu durumlarda geçerlidir.

SGK borcu 1 gün gecikirse ne olur?

SGK’nın prim ve diğer alacakları süresi içinde ve tam olarak ödenmezse, ödenmeyen kısmı sürenin bittiği tarihten itibaren ilk üç aylık sürede her bir ay için %2 oranında (gecikme cezası oranı, 1.5.2010 tarihinden geçerli olmak üzere ( %2 ) olarak belirlenmiştir) gecikme cezası uygulanarak artırılır.

Okunma: 319