Sifir Atik ile ilgili ne yapilabilir?

Sifir Atik ile ilgili ne yapilabilir?

Blog Sifir Atik ile ilgili ne yapilabilir?

İçindekiler

Sıfır Atık ile ilgili ne yapılabilir?

Sıfır Atık Yönetim Hiyerarşisinde Neler Yapılabilir?

İsrafı önlemek. Doğal kaynakları verimli kullanmak. Atık miktarını azaltmak. Atıkları kaynağında ayrıştırmak. Atıkları kazanarak ekonomiye katma değer sağlamak. Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak.

Sıfır atığın önemi nedir?

Sıfır atık ile beraber kaynaklar daha verimli kullanılır. – İsrafın önüne geçildiği için maliyetler düşer. Çevre ve canlılar için riskler azalır. Ağaçların ihtiyaç fazlası kesilmesi önlenir. Havaya salınan sera gazı miktarında azalma olur.

Eçbs sıfır atık belgesi nasıl alınır?

1- Sıfır Atık Bilgi Sistemi Kullanıcıları EÇBS (Entegre Çevre Bilgi Sistemi) Kayıt İşlemlerini tamamlamalı, 2-Sistem tarafından otomatik oluşturulan formun çıktısına alarak, kaşe ve imzalı olarak “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü” ne başvuru yapılmalıdır.

Sıfır atık belgesi ne işe yarar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne uygun olan kurumlara belgeleri verilmeye başlandı. Sıfır Atık Projesi kapsamında, 12 Ocak itibarıyla sistemi kuran kurum ve kuruluşlara prestij kazandırılması amacıyla “Sıfır Atık Belgesi” veriliyor.

Sıfır atık projesinin amacı nedir?

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Page 3 3 “Sıfır Atık”, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir.

2 Ülkemizde yürütülen sıfır atık Projesi hakkında ne biliyorsunuz?

Ülkemizin üç yanını çevreleyen denizlerimizin gelecek nesillere, korunarak teslim edilmesi amacıyla hayata geçirilen proje, Sıfır Atık Hareketi’nin daha geniş kitlelere ulaşması misyonunu da üstleniyor. Projeyle yaz sezonu boyunca 30 bin tonu plastik olmak üzere toplam 50 bin ton atık toplanması amaçlanıyor.

Okunma: 344