Siddetli ses ureten teknolojik araclarin olumlu ve olumsuz etkilerinin neler oldugunu arastiralim?

Siddetli ses ureten teknolojik araclarin olumlu ve olumsuz etkilerinin neler oldugunu arastiralim?

Trend olan Siddetli ses ureten teknolojik araclarin olumlu ve olumsuz etkilerinin neler oldugunu arastiralim? by Admin Ağustos 17, 2020

İçindekiler

Şiddetli ses üreten teknolojik araçların olumlu ve olumsuz etkilerinin neler olduğunu araştıralım?

Şiddetli ses üreten teknolojik araçların olumlu etkileri

Afet durumlarında çalan alarm büyük tehlikelerden bizi korur. Güvenlik önlemi olarak süpermarketlerde otomobillerde alarm sistemleri bulunmaktadır. Bu sayede hırsızların önüne geçilmiş olunur. Birçok insan aynı anda uyarılır ve haberdar edilebilir. Teknolojinin insanlar arasındaki olumlu etkileri nelerdir?

Teknoloji toplumsal ilişkilerimizdeki iletişimin çok daha hızlı ve pratik bir şekilde yapılmasını sağlar. Acil bir durum olduğunda birkaç dakika içinde iletişime geçmek mümkün olmaktadır. İstedikleri gibi iletişim kurabilen insanlar birbirlerinden anında haberdar olabilirler.

Yüksek sesin olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir?

Bir konserde eğer ses seviyesi çok ise geçici işitme kayıplarına yol açabilir. Yüksek ses kulaklarımıza zarar verebilir. Yüksek ses sebebi ile duyma kaybı yaşanabilir. Yüksek ses yalnızca insanlara değil, diğer tüm canlılara da zarar verebilir.

Sesin sağlığımıza etkileri nelerdir?

1. İşitme duyusu ve yollarında zararlara yol açar. 2. Gürültünün kişilerde huzursuzluk, uykusuzluk, sinirlilik konsantrasyon bozukluğu gibi etkileri vardır….Gürültü maruziyeti sonucunda işitme sisteminde başlıca üç etki görülür:

Akustik zedelenme ya da travma, Geçici eşik kayması Kalıcı eşik kayması

Teknolojinin olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir?

İnsanların hastalanmasına neden olur.. Diğer canlıların neslinin tükenmesine neden olur. Doğal hayatın aksamasına neden olur….Teknolojik gelişmelerin olumlu etkileri şu şekildedir:

Sağlıklı yaşamayı kolaylaştırır. Enerji elde edilmesini kolaylaştırır. Ulaşım ve iletişim hizmetlerinin gerçekleşmesini sağlar. Şiddetli sesin olumsuz etkileri nelerdir? Sesin olumsuz etkileri nelerdir?

Genel olarak, gürültü olarak adlandırılan her türlü ses insan sağlığını fizyolojik ve psikolojik olarak etkiler. İstenmeyen bu sesler sinir, saldırganlık, hipertansiyon, yüksek stres, kulak çınlaması ya da kulak uğuldaması, duyma kaybı, uyku bozuklukları gibi pek çok sonuç doğurabilir.

Sesin Zararları Nelerdir?

Aralıklı ve ani gürültü kişide ani adrenalin deşarjı yaratarak kalp atış oranını, solunum sayısını, kan basıncını arttırmakta, dikkat azalması, uyku düzeninde bozulmalara neden olabilmektedir. Ani gürültüde kalp hızı artmakta, gözbebeklerinde dilatasyon olmaktadır.

Okunma: 344