SGK fazla odeme iadesi nasil yapilir?

SGK fazla odeme iadesi nasil yapilir?

Yönergeler SGK fazla odeme iadesi nasil yapilir? by Admin Ağustos 2, 2020

İçindekiler

SGK fazla ödeme iadesi nasıl yapılır?

SGK Fazla Prim Ödeme İadesi Dilekçesi Bunun için SGK İl Müdürlüğü’ne veya Sosyal Güvenlik Merkezi’ne bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekmektedir. Başvurudan sonra SGK kişinin beyanın doğru olup olmadığını kontrol eder ve talep doğru ise bir ay içerisinde fazla ödenen tutarı geri öder.

SGK fazla ödeme nedir?

Aynı anda birden fazla işverenden ücret alan SSK’lı çalışanlar için bir ayda ödenen prim tutarı aylık asgari ücretin 7.5 katını aşması durumunda, aşan kısmın yüzde 15’i oranında prim iadesi yapılır. Kişinin ilçedeki sosyal güvenlik merkezine veya il müdürlüğüne başvurması gerekiyor.

Işsizlik ödeneği fazla ödeme iadesi nereye yapılır?

Fazla/Yersiz Ödeme iadesinin Sigortalının İBAN Numarasına ödemenin geldiği İŞSİZLİK FONU hesabına yapılmaması önem arz etmektedir. İade İşleminin İŞKUR yetkilisi ile görüşülerek alınacak olan ilgili İş-Kur hesabına yapılması gerekmektedir. Bilgi ve Değerlendirmenize sunarız.

Fazla ödenen Bağkur primleri geri alınabilir mi?

Bağkur’a ödediğim parayı geri alabilir miyim? soruları vatandaşlar tarafından merak edilmekte. Yaş şartını doldurmasına rağmen prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi emeklilik aylığı bağlanma şansı bulunmayan çalışanlar, SGK’ya ödedikleri primleri topluca geri alabilir.

Prim ödeme gün sayısı fazla olursa ne olur?

Prim günün fazla olması, uzun yıllar çalışmak değil prime esas kazancın yüksek olması aylığı artırır. İkinci iş için sigorta primi ödeyenlerin Kurum’a bildirdiği matrah arttığı için aylığı da yükseliyor.

Bağkur prim iadesi nasıl alınır?

SGK prim iadesi almak isteyen vatandaşların şu şartları karşılaması gerekmekte:

SGK bünyesinde 4A sigorta türüne mensup bir işte çalışmamak, (BAĞKUR 4B sigorta türü için de geçerlidir) Emeklilik için gerekli olan yaş şartının tamamlanmış olması, (erkeklerde 25+ yıl, kadınlarda 20+ yıl çalışmış olmak) 4B Çakışmalı hizmet ne demek?

Hizmet çakışması, sigortalının niteliğine uygun sosyal güvenlik kurumu ile ilişkilendirilmeyip niteliğine uygun olmayan sosyal güvenlik kurumu ile ilişkilendirilerek sigortalı beyan edilmesi ve prim ödenmesi olarak tanımlanmaktadır.

Okunma: 373

yodax