Satin alma sartnamesi nedir?

Satin alma sartnamesi nedir?

Yönergeler Satin alma sartnamesi nedir? by Admin Ağustos 14, 2020

İçindekiler

Satın alma şartnamesi nedir?

Bu şartname, şirketin ihtiyaç durumlarına göre tedarikçiden alacağı malzemenin ve/veya hizmetin satın alma sürecine ait teknik ve ticari adımların şartlarını düzenlemektedir.

Teknik şartname kimler tarafından hazırlanır?

(12) Teknik şartnamenin idare tarafından hazırlanması esastır. Ancak, alınacak malın özelliğinin gerektirdiği hallerde ihale yetkilisi tarafından onaylanması kaydıyla, teknik şartname, Kanun hükümlerine uygun olarak danışmanlık hizmet sunucularına hazırlattırılabilir.

Teknik şartnamede neler olmalıdır?

Teknik şartnamesi hazırlanacak malzemeden beklenen performans, çalışma şartları, kullanım yeri ve amacı açıkça belirtilerek fonksiyonel istekler yazılmalı; varsa malzemenin birlikte kullanılacağı diğer cihazlar/elemanlar ile uyumlu çalışması isteğine de yer verilmelidir.

Ürün şartnamesi nedir?

Ortaya çıkarılacak bir ürünün fiziksel, mekanik, estetik ve kimyasal özelliklerini tanımlayan veya nasıl yapılması gerektiğinin anlatıldığı dokümanlara teknik şartname denir.

Teknik Şartname neden önemlidir?

Teknik Şartname, ihtiyacı karşılayan mal veya hizmetin verimlilik ve fonksiyonelliğini sağlayacak şekilde, teknik ve uygulamaya dönük her türlü özellikleri tereddütte yer bırakmayacak, açık ve anlaşılır şekilde kesin hükümler ile tarif eden, numune alma, denetim ve muayene yöntemlerini, ret ve kabul kriterlerini ve …

Teknik şartname ve sözleşme nedir?

Teknik Şartname ( TŞ ) Yazım Kılavuzu TŞ’ler, bina, köprü ya da makine gibi önerilen bir projede; bir malzeme, ürün ya da hizmeti tanımlayan yazılı dokümanlardır. Bina projelerinde TŞ’ler; ihale, inşaat gereksinimleri ve çizimleri de içeren Sözleşme Dokümanlarının tamamlayıcı bir parçasıdır.

Teknik şartnameye kaç kişi imza atar?

doküman olmalıdır. ile ilgili en az üç uzman bulunmalıdır. makamı tarafından imzalanmalıdır. ile ilgili en az üç uzman bulunmalıdır. makamı tarafından imzalanmalıdır.

Teknik şartname nedir kısaca?

Ozel Sartname nedir?

yaptırma, kiralama vb. işleri gerçekleştirmek isteyen tarafın düzenlediği, her iki tarafın da uymayı üstlendikleri şartların tespit edildiği resmî belge.

Şartnamesi nedir?

Satın alma, satma, yaptırma, kiralama vb. işleri gerçekleştirmek isteyen tarafın düzenlediği, her iki tarafın da uymayı üstlendikleri şartların tespit edildiği resmî belge.

Teknik şartname ve idari şartname nedir?

İdari şartnameler ihalelerin hangi idari hususlara dayanılarak yapılacağını belirten kurallardır. Şartnameler idari ve teknik olmak üzere ikiye ayrılır. İdari şartnameler ihale dosyalarında idari hususların belirtildiği kurallar teknik şartnameler ise o ihaleden tam olarak ne beklendiğini açıklayan kurallar bütünüdür.

Şartname nedir özellikleri nelerdir?

Okunma: 319