SAP MII me nedir?

SAP MII me nedir?

SAP MII me nedir?

Özet: SAP Üretim Entegrasyonu ve Zekâsı (SAP MII), üretim katmanlarını ve MES sistemlerini SAP ERP ile birleştiren ve üretim süreçlerinize daha fazla şeffaflık kazandıran çift yönlü bir veri merkezi olarak çalışır.

Mii modülü nedir?

SAP MII (Manufacturing Integration and Intelligence), SAP Manufacturing Suite ürünlerinden biridir. SAP ve non-SAP sistemlerle haberleşebilen SAP MII modülü, bakım ve yatırım maliyetlerini azaltmanıza, operatör ve makine/ekipman verimliliğini arttırmanıza, darboğazları net bir şekilde raporlamanızı sağlar.

SAP Oee nedir?

SAP OEE (Overall Equipment Effectiveness), SAP MII platformu üzerinde çalışan, standart ekranlar ve fonksiyonaliteler sunan SAP Manufacturing Suite ürünlerinden biridir. SAP MII’ın sağladığı tüm entegrasyon ve raporlama yeteneklerini sunar. Uyarlamalar ile kolayca, kısa sürede üretim süreçlerinize entegre edilebilir.

SAP PCo nedir?

Üretim alanlarında entegrasyonu sağlayan SAP MII, otomasyon sistemlerine de SAP PCo (Plant Connectivity) eklentisi sayesinde entegre olarak gerçek zamanlı üretim verilerinin otomatik olarak okunmasını ve takip edilebilmesini sağlar.

SAP MES nedir?

Üretim Yönetim Sistemi (MES); monitörleri ve kontrolleri bir fabrika veya atölyede gerçekleşen üretim sistemlerine ve veri akışlarına bağlayan bilgi sistemidir. MES’in genel amacı, imalat işlemlerinin etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak ve üretim çıktısını iyileştirmektir.

OEE nedir ne işe yarar?

OEE bütün ekipmanların ne ölçüde kullanıldığına işaret eden bir TPM hesabıdır. Arızalar, ekipman ayarları, duruşlar, çalışma hızındaki azalmalar, ıskartalar ve yeniden işlem gibi kayıplar üzerine düşer. Amacı; şirketlerin eldeki makine ve ekipmanların performanslarının arttırılmasına odaklanmaktır.

MES nerelerde kullanılır?

MES’in işlevleri

Üretim Sahasından Anlık-Eş Zamanlı Veri toplama. Performans Analizi. Toplanan veri baz alınarak istenilen formatta Raporlama yapmak. Görevlerin üretim birimlerine dağıtımı İş / detay planlama. Bakım yönetimi. İşgücü yönetimi. Kalite yönetimi.

MES ve ERP Nedir?

MES ve ERP İlişkisi MES ve ERP entegre çalıştığında etkin bir saha yönetiminden bahsedilebilir. Etkin bir MES, ERP’nin daha doğru verilerle yönetilmesini sağlamaktadır. MES ile ERP’yi anlık verilerle besleyerek fiili maliyetleri yönetebilir ve kaynaklarınızı izleyebilirsiniz. MES, anlık veriyle ilgilenir.

Okunma: 380

yodax