Sahilde dedektor arama yapmak yasak mi

Sahilde dedektor arama yapmak yasak mi

Katkı Sahilde dedektor arama yapmak yasak mi?

İçindekiler

Sahilde dedektör arama yapmak yasak mı?

Sahilde arama yapabilmeniz için bir dedektöre ihtiyacınız var. Ancak dedektörle yapılan aramaların yasal olup olmadığı konusunda akıllarda soru işaretleri var. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Sahilde dedektörle arama yapmanın cezası konusunda bir kanun maddesi yok.

Plajda dedektör arama yasal mı?

İzinsiz bir şekilde altın ve define aramanın suç olduğunu bilmelisiniz. Bu durumda asıl dikkat edilmesi gereken detay, izinsiz bir şekilde dedektörsüz ya da dedektörle altın aramak kesinlikle suçtur. Yani izin alabilmeniz durumunda altın ve define arama işleminin yasal olduğu söylenebilir.

Metal dedektörü kullanmak yasak mı?

Dedektör kullanmak yasak değildir, dedektör arabanızda taşıyabilir, uçakla seyahat edebilir, evinizde bulundurabilir, tren ile yolculuk yapabilirsiniz. Adınıza düzenlenmiş belgeleriniz yanınızda olmak suretiyle.

Dedektör arama izni nasıl alınır?

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilmektedir. Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederler.

Altın arama dedektörü kullanmak yasak mı?

DEDEKTÖR KULLANMAK YASAK MI? Dedektör satın almak ya da kullanmak serbesttir. Cihazlarımızın hepsi yurtdışından ithaldir, faturalıdır ve 2 yıl garantilidir. Dedektör kullanmak için ruhsat almanıza gerek yok.

Define dedektör bulundurmak suç mu?

ARACINDA DEFİNE DEDEKTÖRÜ BULUNDURMAK İZİNSİZ DEFİNE ARAŞTIRMAYA TEŞEBBÜS SUÇU OLUŞTURMAZ.

Dedektörle arama yapmak yasal mı?

Izinsiz kazı yapmanın cezası nedir?

Tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. İzinsiz olarak define araştıranlar üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Türkiyede define aramak yasak mı?

Türkiye genelinde define arama izni verilemez. Define aranacak yer 50 metrekareyi ve 10 metre derinliği geçemez.

Okunma: 375