saatli bomba Nedir ?

saatli bomba Nedir ?

özet

Belirli bir zamanda sönecek şekilde ayarlanabilen bir patlatma mekanizmasına sahip bir bomba ele alınmadığında nihayetinde tehlikeli olacak sorunlu bir durum Hindistan demografik bir saatli bombadırmülteci kampı, gitmesi için bekleyen bir bombadır.

genel bakış

Bir zaman bombası (veya bir timebomb, zaman-bomba ), bir zamanlayıcı tarafından patlaması tetiklenen bir bombadır. Zaman bombalarının kullanılması (veya kullanılmaya teşebbüs edilmesi), sigorta dolandırıcılığı, terörizm, suikast, sabotaj ve savaş dahil çeşitli amaçlarla olmuştur. Onlar dramatik gerilim ve aksiyon filmlerinde popüler bir özellik çünkü dramatik bir aciliyet duygusu kazandıracak bir yol sunuyorlar.

Zaman ayarlı bir fünyeye sahip olan ve belirli bir süre sonra (genellikle birkaç dakika ila birkaç gün) patlayan bir bomba. Biri uçağı düşürmek için, diğeri araç veya personel ile nakliye ve kurulum için olmak üzere kabaca iki tipi vardır. İlki, patlamamış mühimmat olarak yanlış tanımlanırsa aniden patlar, öldürme etkisini arttırır ve yanlış tanımlanmasa bile patlama zamanı bilinmez, bu nedenle belirli bir alan belirli bir süre devre dışı bırakılabilir. İkincisi genellikle gizli olarak kurulur çünkü yükleyicinin tahliye süresini güvence altına alır ve etkiyi artırmak için aniden patlar. Sadece askeri amaçlarla değil, terör ve sabotaj için de kullanılmaktadır ancak bu durumda asıl amaç doğrudan yıkıcı etki yapmak değil, kurulumu bildirmek ve kafa karışıklığına neden olmaktır. Elektrikli ve mekanik fünyeler genellikle zamanlı fünyeler olarak kullanılır, ancak kimyasal reaksiyon kullananlar da kullanılmıştır.
Iku Osawa

Yere düşen ve belirli bir süre sonra patlayan bir bomba. Genellikle orta ölçekli bir parça bombasına uygulanır, saat işlemiyle zamanlamalı bir sigorta takılır. Zaman sınırı, birkaç dakikadan birkaç güne kadardır ve atomik bomba sahasının korkusunun yanı sıra, gerçek etkinin yanı sıra psikolojik bir etki yaratmayı amaçlamaktadır. İkinci Dünya Savaşı sırasında, ABD ordusu Japonya'daki kentsel saldırılarda yoğun olarak kullanıldı. Buna ek olarak, birliklerin, köprüler, demiryolları gerilla faaliyetlerinde belirlenen şeylerin, terör faaliyetleri vb (terörizm) geri çekilmesi sırasında da zaman bombası denir.

Okunma: 344