refleks kamera Nedir ?

refleks kamera Nedir ?

özet

Fotoğrafçının fotoğraflanan tam sahneyi görüntülemesine ve odaklamasına izin veren kamera

genel bakış

Çift lensli refleks kamera ( TLR ), aynı odak uzaklığına sahip iki objektifli bir kamera türüdür. Objektiflerden biri, fotoğrafik objektif veya "objektif çeken" (fotoğraf çeken lens) iken, diğeri genellikle bel seviyesinden yukarıdan bakıldığında vizör sistemi için kullanılır.
Objektifin yanı sıra vizör, 45 derecelik bir aynadan ( ismindeki refleks kelimesinin nedeni), kameranın üst kısmındaki mat bir odaklama ekranından ve onu çevreleyen bir pop-up kapağından oluşuyor. İki hedef birbirine bağlıdır, böylece odaklama ekranında gösterilen odak, filmdekiyle aynı olacaktır. Ancak, birçok ucuz "sözde" TLR sabit odaklı modellerdir. Çoğu TLR, B ayarı ile 1/500 sn'ye kadar deklanşör hızlarına sahip yaprak kepenkleri kullanır.
Pratik amaçlar için, tüm TLR'ler genellikle 120 film kullanan film kameralardır, ancak 620 film, 127 film ve 35 mm film kullanılan birçok örnek vardır. Genel amaçlı dijital TLR kameralar mevcut değildir, çünkü TLR fotoğraf makinelerinin sansürü dijital kameralar çağından çok önce sona ermiştir. 2015 yılında, MiNT Kamera, Fuji instax mini film kullanan bir çift lensli refleks kamera olan Instantflex TL70'i piyasaya sürdü. Aynı odak uzaklığına sahip bir fotoğraflayıcı merceği ve bir bulucu merceği vardır ve her ikisinin de odak ayarı kilitlenmiştir, bulucu merceğin görüntüsü yansıtıcı ayna ile 90 ° yansıtılır ve odak camında bir görüntü oluşturur. Rulo film kullanılarak 6 cm x 6 cm formatların çoğu kullanılmaktadır. SLR fotoğraf makinelerinin ortaya çıkmasıyla azaldı.
→ İlgili öğeler Kamera

Okunma: 344