RASAT hala aktif mi?

RASAT hala aktif mi?

İçindekiler

RASAT hala aktif mi?

Dünya’nın çevresini 50 bin defadan fazla turlayan Rasat, 19 bin 138 çerçeve ve 17 milyon 224 bin 200 kilometrekare görüntü çekmiştir. Tasarım ömrü 3 yıl olmasına rağmen uydu hala faaliyetlerine aktif olarak devam etmektedir.

BİLSAT açılımı nedir?

BİLSAT | UZAY TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ

BİLSAT kullanım amacı nedir?

Yer gözlem uydusuBİLSAT / Birincil kullanım amacıYer gözlem uydusu Dünya yörüngesinden gözlem yapmak için özel olarak tasarlanmış casus uydu benzeri ancak çevresel izleme, meteoroloji, harita hazırlama gibi askeri olmayan kullanımlar için tasarlanmış bir yapay uydu türüdür. Vikipedi

RASAT aktif bir uydu mudur?

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türkiye’nin, 3’ü (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B) haberleşme, 3’ü (Göktürk-1, Göktürk-2 ve RASAT) gözlem olmak üzere aktif 6 uydusu bulunuyordu.

BİLSAT ne zaman görevini tamamladı?

Uydunun iki görev yükü (UZAY) elemanları tarafından Türkiye’de tasarlanarak üretilmiştir. Yükler uyduya entegre edilerek uzayaa fırlatılmıştır. 2003 yılında uzaya gönderilen BILSAT uydusu, Ağustos 2006 tarihi itibarı ile görevini tamamlamıştır.

BİLSAT aktif midir değil midir?

Daha önce uzaya yollanan 3 haberleşme uydusu Türksat 1B, Türksat 1C, Türksat 2A ile BİLSAT isimli bir gözlem uydusu ise ömrünü tamamladı.

RASAT uyduları ne işe yarar?

Hiçbir sınırlama olmadan dünyanın her yerinden görüntü alabilen RASAT, bu görüntüleri TÜBİTAK Uzay’da bulunan yer istasyonuna iletiyor. RASAT’tan elde edilen görüntüler haritacılık, afet izleme, akıllı tarım, çevre, şehircilik ve planlama çalışmalarında kullanılıyor.

Neden ilk önce Göktürk-2 fırlatıldı?

Göktürk-2 2012’de Çin’den fırlatılmıştı. Önce fırlatılması gereken Göktürk-1’in 2016’ya kalmasının nedeni ise İsrail. Göktürk-1 Projesi kapsamında Milli Savunma Bakanlığı ve Telespazio şirketi arasında, 2009 yılı Temmuz ayında bir anlaşma imzalanmıştı.

Okunma: 319