Raporda ekler kismina ne yazilir

Raporda ekler kismina ne yazilir

Cankurtaranlar Raporda ekler kismina ne yazilir? by Admin Haziran 30, 2020

İçindekiler

Raporda ekler kısmına ne yazılır?

Bibliyografya: Ödev/rapor hazırlanırken kullanılan kaynaklar burada listelenir. Ekler: Yapılan çalışmayı destekleyen, fakat daha önceki bölümlerde verilemeyen bilgiler bu bölümde yer alır.

Bir rapor nasıl hazırlanır?

Bir raporun hazırlanmasında göz önünde tutulması gereken nitelikleri de şöyle sıralayabiliriz:

Konunun uzmanı olmak. Raporun konusunu iyi kavramış olmak. Konuyla ilgili kaynakları taramak. Kaynaklardan elde edilen malzemeyi etkili, çarpıcı, inandırıcı ve doyurucu nitelikte hazırlamak. Objektif davranmak. Raporda neler yer alır?

Özet: Raporun özünü, gayesini, raporda incelenen temel fikirleri, varılan sonuçları ve yapılan tavsiyeleri kısaca belirtir. İçindekiler Tablosu: Raporun yapısını gösterir, raporda yer alan ana ve tali bölümlerin isimlerini içerir. Giriş: Raporun konusunu, amacını ve geliştirme bölümünü içerir.

Raporlarda hangi yazı tipi kullanılır?

Tüm rapor Times New Roman yazı tipi ile 12 punto, “özet” ve “abstract” 10 punto olarak yazılmalıdır. Sayfa kenarlarından, üstten ve alttan 2.54 cm (1 inch) boşluk bırakılmalıdır. Metin sola hizalı yazılmalı, kelimeler satır sonlarında bölünmemelidir.

Bulgular araştırma raporunun hangi bölümünde yer alır?

Niceliksel araştırmalarda bulgular bölümü, araştırma bulgularını kurama bağlayan en önemli bölüm, paragraf içeriğinin düzenlenmesi ise bağlantının ortaya konduğu alandır.

Rapor türleri nelerdir?

Rapor Türleri

Çalışma ve Faaliyet Raporu. Değerlendirme Raporu. Araştırma Geliştirme Raporları Teftiş (Denetleme) Raporu. İş/Görev Raporları Bilgi Veren Raporlar. İrdeleyen (Tahlil-Analiz Eden) Raporlar. Şekle Bağlı (Formel) Raporlar. Raporun 1 kısmında neler bulunur?

Birinci Kısım Raporun birinci kısmında aşağıdaki bölümler bulunur. Kapak sayfası Hazırlanan bir raporun ilk sayfası kapak sayfasıdır. Araştırma hakkında genel bilgilerin, amacının, kullanılan yöntemlerin ve elde edilen bulguların kısa ve genel bir biçimde tanıtıldığı bölümdür. Bu bölüm genelde uzun tutulmaz.

Okunma: 344