PDR nedir ne is yapar?

PDR nedir ne is yapar?

Yönergeler PDR nedir ne is yapar? by Admin Haziran 27, 2020

İçindekiler

PDR nedir ne iş yapar?

PDR aslında Psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi olarak da bilinmektedir. Genel olarak okullarda çalışmakta olan PDR mezunları aynı zamanda başka bir çok alanda da çalışma imkanı bulurlar.

PDR mezunu nedir?

PDR mezunu olan kişiler, okul temelli rehberlik ve psikolojik danışma, akıl sağlığı danışmanlığı, kariyer danışmanlığı ve grupla psikolojik danışma liderliği gibi konularda bilgi sahibi olurlar.

PDR bölümü hangi ülkelerde var?

Yurtdışında PDR Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Eğitimi

Azerbaycan’da Pdr Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık. Bosna Hersek’te Pdr Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık. Kosova’da Pdr Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık. Ukrayna’da Pdr Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık.

PDR mezunları kpss ile nerelere atanabilir?

2- Adalet Bakanlığı’nda pedagog, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ nda ASDEP ve sosyal çalışmacı, kaymakamlıklarda sosyal hizmet, kaymakamlık, üniversitelerin psikolojik danışma merkezleri ve TSK’ da psikolojik danışman kadroları için p3 puanı gerekmektedir ve bu bakanlıkların alımlarını takip etmek gerekir.

PDR mezunu ofis açabilir mi?

Psikoloji ve PDR mezunları kendine özel psikolojik danışma bürosu açabilir mi? Şuan ki mevzuatla elbette açabilirler. Ancak bunun için klinik psikoloji alanında lisans yada doktora eğitimi alması gerekiyor.

PDR Bölümü mezunları hastanede çalışabilir mi?

PDR mezunları lisans mezunu olarak hastanelerde çalışamaz. Fakat Klinik Psikoloji yüksek lisansı yaptıktan sonra Klinik Psikolog ünvanı ile hastanelerde çalışabilir.

PDR mi daha iyi yoksa psikoloji mi?

Eğer çok fazla girişimci değilseniz psikoloji bölümü yerine puanınız yetiyorsa PDR bölümünü seçmeniz daha uygun olacaktır. Eğer risk alma düzeyiniz düşük, çok temkinli bir kişiliğiniz varsa dışardaki olaylar sizi çok çabuk etkiliyor ise yine Psikoloji yerine PDR’yi düşünmenizi tavsiye ederim.

Psikoloji okumak mı PDR okumak mı?

Bu her iki bölümün bazı dersleri ortaktır. Ancak Psikoloji lisans programlarında daha fazla kuramsal/teorik ders vardır. PDR bölümünde okuyan öğrenciler ise, daha fazla bireysel danışma, grupla danışma, kariyer danışmanlığı gibi uygulama dersleri alırlar.

PDR mezunları yurt dışında çalışabilir mi?

Yurtdışında son derece avantajlı ve ekonomik çözümlerle pdr psikolojik rehberlik ve danışmanlık eğitimi alabilirsiniz. Pdr psikolojik rehberlik ve danışmanlık eğitimi birçok ülkede kariyer yapabileceğiniz, son derece geçerli bir meslektir.

Okunma: 319